Zeci de icoane cu chipul lui Arsenie Boca şi cărţi despre viaţa acestuia, au fost confiscate de către poliţiştii din Arad dintr-un magazin de specialitate. Potrivit autorităţilor, oamenii legii au acţionat în urma unei sesizări depusă de un bărbat din Arad care deţine drepturile, în România, asupra mărcii „Părintele Arsenie Boca”, înregistrată în 2017 la Oficiul European de Proprietate Intelectuală de către o firmă din Marea Britanie.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad, Lorena Radu, a declarat, miercuri, că în urma unui apel la 112, ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii au confiscate mai multe produse „care purtau o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată”, fiind vorba de obiecte de cult religios. În urma descinderii efectuate de poliţişti la unitatea comercială din Arad, reclamată de bărbat că ar avea la vânzare obiecte de cult cu chipul lui Arsenie Boca, poliţiştii au ridicat zeci de icoane, cărţi şi suveniruri cu imaginea lui Arsenie Boca.

„S-a procedat la verificarea legalităţii comercializării produselor susceptibile a fi contrafăcute. În urma cercetărilor, s-a dispus indisponibilizarea tuturor produselor care prezentau însemnele unei mărci înregistrate”, a declarat oficialul arădean.

Cel care s-a plans poliţiştilor de comercializarea obiectelor de cult aflate sub incidenţa unei mărci pe care o deţine a făcut a făcut dovada că firma sa este singura din România îndreptăţită să comercializeze produse având chipul lui Arsenie Boca. Bărbatul a prezentat o serie de documente din care reiese că marca „Părintele Arsenie Boca” este înregistrată din 2017 la Oficiul European de Proprietate Intelectuală de către o firmă cu sediul în Marea Britanie, care ar fi permis comercializarea produselor având chipul fostului stareţ al Mănăstirii Prislop, decedat în 1989, doar unei firme din Arad, al cărei reprezentant este.