Angajații MAI, val de intervenții. România, afectată de ninsorile abundente

Angajații MAI, val de intervenții. România, afectată de ninsorile abundente Sursă foto: dreamstime.com

Sâmbătă dimineața, personalul MAI intervine pentru a sprijini populația și pentru a limita și înlătura consecințele fenomenelor meteorologice periculoase, cum ar fi ninsorile, viscolul și vântul puternic.

Update:

În cursul dimineții, au avut loc incidente în patru localități din două județe (Argeș și Olt) și în municipiul București. Echipele MAI au intervenit pentru înlăturarea a 29 de copaci căzuți și pentru deblocarea a șase autoturisme înzăpezite.

Ca rezultat al condițiilor meteorologice nefavorabile, 23 de autovehicule și un imobil au fost afectate.

Ne puteți urmări și pe Google News

La nivel local, inspectoratele pentru situații de urgență din județele afectate de condițiile meteorologice dificile sunt pregătite să ofere sprijin cetățenilor, intervenind pentru a gestiona toate situațiile ce ar putea amenința siguranța acestora. O atenție specială se acordă circulației pe drumurile publice, având în vedere prognoza privind depunerea de zăpadă, potrivit unui comunicat transmis.

Update:

Sâmbătă dimineața, STB a comunicat că circulația tramvaielor pe liniile 14 și 36 este blocată în sectorul Șoseaua Pantelimon/Bulevardul Ferdinand, în direcția Platforma Industrială Pipera, din cauza deraiării unuia dintre acestea.

Totodată, autobuzele nu mai utilizează traseul destinat tramvaielor, ci circulă pe partea carosabilă și efectuează opriri în stațiile situate la bordură, conform informațiilor furnizate de STB.

Dimineața de sâmbătă aduce ninsori pe drumurile din diverse județe, cu depunere izolată pe carosabil, iar în anumite zone se întâlnesc condiții propice formării poleiului, avertizează Centrul Infotrafic.

Potrivit polițiștilor, sâmbătă dimineața nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită sau restricționată din cauza stratului de zăpadă sau a vreunui accident rutier.

Stratul de zăpadă, de peste zece centimetri în unele zone

Precipitațiile sub formă de ninsoare afectează anumite zone, cu depunere izolată pe carosabil, fără a impune restricții de tonaj. Sunt afectate județele Argeș, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Prahova, Sibiu și Vâlcea.

Echipele de intervenție acționează cu utilaje de deszăpezire în aceste regiuni.

Se raportează precipitații sub formă de ploaie și lapoviță în județele Călărași, Constanța și Maramureș, cu condiții de formare a poleiului la pasurile Gutâi și Prislop de pe DN 18.

Alertă de călătorie în Bulgaria

Viscol, zăpadă. Sursa foto: Arhiva EVZ

Traficul pe autostrăzi se desfășoară normal

Pe principalele artere rutiere, cum ar fi autostrăzile A1 București – Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești și DN 1 Ploiești-Brașovninge puternic, iar pe anumite tronsoane stratul de zăpadă se acumulează.

Cu toate acestea, sunt demarate operațiuni de deszăpezire cu utilaje.

Conducătorii auto sunt îndemnați să se informeze cu privire la restricțiile de trafic și condițiile meteo din zonele în care urmează să călătorească. Aceștia trebuie să-și pregătească autovehiculele cu anvelope de iarnă înainte de a pleca la drum.

Cum se circulă în București. Anunț de la Primăria Capitalei

Utilaje de deszăpezire. Sursa foto: Arhiva EvZ

Zăpada a făcut probleme în mai multe județe

Circulația rutieră a fost întreruptă pe Drumul Național 15 în județul Harghita, după ce un TIR a rămas blocat din cauza stratului consistent de zăpadă.

În urma căderii unei cantități semnificative de ninsoare, un copac a fost doborât, distrugând mai multe mașini într-un cartier din Maramureș.

În Cluj, consecința stratului de zăpadă a fost acută, un autocar derapând și părăsind carosabilul. Traficul a fost complet blocat până când șoseaua a fost curățată de zăpadă.

A nins abundent și în județul Suceava. Autoritățile rutiere au întâmpinat dificultăți în menținerea circulației pe DN2, între Grănicești și Siret. Din considerații de siguranță, s-a recomandat evitarea acestui sector de drum pentru a preveni potențialele pericole, potrivit antena3.ro.