19 mai

 

YouTube este lider mondial la trafic. Priza cefalorahidiană. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Pe 19 mai s-au născut William Waldorf Astor, Ho Şi Min, Grace Jones, Malcom X, Edward  de Bono, Florin Marin, Ion Ţuculescu, Ion Jalea, Patriciu Mateescu.

 

În calendarul popular creştin ortodox sunt Sfinţii: Patrichie, Chiriachi şi Memnon. Nimic în „Kalendar”

 

Din curierul de Bruxelles am ales aceste două informații:

Compania americană Sandvine, furnizor de soluții inteligente pentru rețele, a publicat un raport special referitor la influența pandemiei asupra internetului mondial. Raportul analizează maniera în care traficul pe rețelele în bandă largă ale consumatorilor a suferit o schimbare masivă, consumatorii utilizând în special rețelele fixe pentru accesarea internetului.

Raportul, intitulat Phenomena, oferă o perspectivă unică asupra traficului de internet. Izolarea la domiciliu impusă în lumea întreagă a concentrat marea majoritate a traficului de internet pe o singură rețea.

Lyn Cantor, președinta Sandvine a declarat că pandemia de COVID-19 a afectat considerabil utilizarea rețelelor în lumea întreagă, numeroși operatori înregistrând o creștere de 100% a volumului de trafic, în special din cauza deplasării activităților către companii și educație pe rețelele destinate consumatorilor.

Iată câteva concluzii din raport : traficul a crescut cu aproape 40% în întreaga lume între 1 februarie și 19 aprilie; YouTube domină traficul de internet cu peste 15% din întregul trafic de pe rețele; Netflix reprezintă peste 11% din volumul total de trafic de pe rețele; categoriile video jocuri și rețele sociale reprezintă peste 80% din tot traficul de pe internet, ceea ce arată importanța lor ca divertisment pentru consumatori în perioada izolării la domiciliu; cele patru principale servicii de streaming video OTT cu plată  se află în Top 10 în SUA: Netflix, Amazon Prime, Hulu și Disney+.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE