WWF semnalează un caz de braconaj. Un cerb este ucis chiar de un angajat al ocolului silvic VIDEO

WWF semnalează un caz de braconaj. Un cerb este ucis chiar de un angajat al ocolului silvic VIDEO

Organizația ecologică WWF România a constatat recent un caz de braconaj la cerb în Situl Natura 2000 Munții Țarcu, pe raza Ocolului Silvic Oțelu Roșu.

Fapta este demonstrată de camerele video instalate de WWF în zonă, ce arată clar că pe 11 și 12 septembrie 2015, un grup de persoane intră în pădure și se întorc cu trofeul. "În urma sesizării autorităților competente de către WWF-biroul Reșița, am primit confirmarea că nu a fost emisă o autorizație de vânătoare la cerb pe fondul cinegetic respectiv, ba mai mult, una dintre persoanele din imagini este un angajat al Ocolului Silvic Oțelu Roșu, care gestionează fondul de vânătoare"

Clipul video poate fi urmărit aici:

"Acest caz ne arată foarte clar că, din păcate, braconajul este un fenomen prezent în pădurile noastre. Braconajul este o crimă care afectează biodiversitatea și comunitățile locale și WWF va face tot posibilul  pentru ca astfel de fapte să fie pedepsite și urmărite cu strictețe de autorități. Dar ca să oprim braconajul este nevoie nu doar de autorități, ci și de implicarea oamenilor, a comunităților locale, ca astfel de crime să nu rămână nedescoperite. Sperăm ca această speță să fie un exemplu clar de luptă eficientă împotriva braconajului și să inspire și pe alții să depună plângeri adresate autorităților competente, ori de câte ori se întâlnesc cu astfel de fapte grave", a declarat Magor Csibi, director WWF-România.

Ne puteți urmări și pe Google News

WWF- România derulează în Carpaţii din sud-vestul României proiectul Sălbăticia din Carpați, bogăție pentru oameni. O activitate foarte importantă aici o reprezintă evaluarea faunei sălbatice cu scopul de a identifica posibile coridoare ecologice, pentru asigurarea conectivitaţii între populaţii de faună specifică condiţiilor noastre geografice. De aceea WWF România monitorizează prin intermediul unor camere video fauna din arealul Parcurilor Naţionale Semenic-Cheile Caraşului, Cheile Nerei-Beuşniţa, Domogled-Valea Cernei, Retezat, Parcul Natural Porţile de Fier şi situl Natura 2000 Munţii Ţarcu.