William Brânză: "Nicio echipă nu trebuie să fie satisfăcută că USL îl atacă pe Boc"

William Brânză: "Nicio echipă nu trebuie să fie satisfăcută că USL îl atacă pe Boc"

Înscris în cursa pentru un post de vicepreşedinte în echipa lui Emil Boc, şeful PDL Diaspora, William Brânză, susţine că niciuna din taberele democrat- liberalilor n-ar trebui să se bucure că alegerile din partid alimentează retorica USL şi sunt pretext pentru lansarea "unui atac mişelesc împotriva lui Emil Boc".

"Alegerile din partid sunt o competiţie internă. Nu avem câştigători şi învinşi. Partidul este o mare familie şi aşa va rămâne. Nicio echipă nu are dreptul să fie fericită şi să simtă o justificată satisfacţie că USL-ul a declanşat un atac mişelesc împotriva lui Emil Boc. O agresiune abjectă şi laşă la care PDL-ul are nu doar dreptul, dar şi datoria morală şi vitală de a riposta", a susţinut Brânză, răspunzând întrebărilor cititorilor EVZ.

"PDL are o mare nevoie de reformă"

În opinia sa, este nevoie de continuitate la vârful PDL pentru că astfel parteneriatul cu preşedintele Traian Băsescu va fi garantat, iar reformele începute vor putea fi duse mai departe.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Emil Boc este singurul care poate continua reformele atât la nivel de ţară, cât şi la nivel de partid. PDL are o mare nevoie de reformă, acest lucru fiind cerut de membri şi simpatizanţi, şi aceasta se va întampla la Convenţia din 14-15 mai", a spus Brânză.

Dacă pe mandatul de preşedinte de partid a lui Emil Boc pariază, şeful PDL Diaspora nu riscă un pronostic când vine vorba despre păstrarea funcţiei de premier. "De fiecare dată, partidul s-a consultat înaintea unei schimbări, atât în Biroul Parmanent, cât şi în Colegiul Director. Atributul desemnării premierului îi revine domnului preşedinte Traian Băsescu", a comentat el.

William Brânză a mai apreciat că PDL stă mai prost acum în sondaje din cauza măsurilor dure luate, însă acestea s-ar putea dovedi a fi un atu pentru democrat-liberali. "Reformele dure pe care PDL şi Coaliţia le-au promovat pentru a scoate ţara din criză şi pentru a o pune pe un făgaş normal au dus la scăderea în sondaje a PDL. Dar dacă priviţi la scena politică europeană, veţi observa că toate partidele care au venit cu măsuri dure au reuşit să scoată ţara din criză şi au câştigat alegerile. Acest lucru se va întâmpla şi cu PDL, atât la alegerile locale din 2012, cât şi la parlamentare", a mai spus Brânză.

  • Dezbatere EVZ. William Brânză: Emil Boc e singurul care poate continua reformele la nivel de țară, dar și de partid