Lava cake sau vulcanul de ciocolată este un desert cremos și delicios, pe care puteți să-l preparați singuri, acasă, extrem de ușor și de rapid.
Chiar dacă este delicioasă și o găsești la prețuri foarte piperate în meniurile restaurantelor, prăjitura Lava Cake este unul dintre cele mai simple de preparat deserturi. Nu trebuie să fii un maestru cofetar pentru a-ți încânta musafirii și familia cu această rețetă de vulcan de ciocolată.
Ingrediente Lava Cake
Pentru a prepara Lava Cake sau vulcanul de ciocolată, avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 170 grame ciocolată amăruie
- 75 grame de unt
- 70 grame zahăr pudră
- 30 grame făină
- 2 ouă
- 2 gălbenușuri
- 1 esență de vanilie
- puțină sare
Mod de preparare Lava Cake
Rupem ciocolata în bucățele și o punem, împreună cu untul, într-un bol termorezistent. Topim ciocolata și untul deasupra unei oale cu apă fierbinte, până se obține o cremă de ciocolată.
Adăugăm ouăle întregi, gălbenușurile și amestecăm ușor. Apoi, adăugăm pe rând toate ingredientele și amestecăm ușor, ultima pe care o încorporăm, pentru a nu se crea cocoloașe, este făina.
Distribuim compoziția în patru sau în șase forme de brioșe, în funcție de cât de mari sunt acestea. Băgăm prăjiturile în cuptorul preîncălzit pentru zece minute.
Mare atenție! Nu adăugați sub nicio formă mai multă făină decât este în rețetă. De asemenea, nu încălziți cuptorul mai mult de 200 de grade. În caz contrar, la mijlocul prăjiturii nu se va mai crea vulcanul de ciocolată.
După ce scoateți tava din cuptor, așteptați un minut pentru ca prăjiturile să se răcorească puțin. Mai apoi, răsturnați-le pe fiecare pe câte o farfurie. Lava Cake se servește când încă este fierbinte, cu înghețată de vanilie și fructe alături.
Cum a apărut rețeta de Lava cake
Lava cake sau Moelleux au Chocolat este un desert franțuzesc. El a apărut dintr-o greșeală, când un bucătar a vrut să realizeze o prăjitură de ciocolată pentru a o servi invitaților. A greșit timpul de coacere și a ținut tava cu prăjituri prea puțin la cuptor. Rezultatul nu a fost nici pe departe cel pe care și-l dorea, pentru că mijlocul prăjiturilor era lichid, iar ciocolata se împrăștiase în farfuriile invitataților săi. Surpriza bucătarului francez a fost nesperat de mare, pentru că invitații l-au aplaudat pentru desertul delicios și inedit.