Bambusul aducător de noroc, talismanul tău eco

Bambusul aducător de noroc, talismanul tău eco

Se spune despre bambusul de apartament că poartă noroc. Dacă ai primit o plantă de bambus sau intenționezi să achiziționezi una, este bine să știi că e foarte ușor de îngrijit, având nevoie în special de apă, de lumină și de o temperatură confortabilă.

Pădurile de bambus provin din Asia, însă mai pot fi întâlnite și în Africa sau America (Chile, Argentina și anumite zone din Statele Unite ale Americii). Există specii de bambus care înfloresc anual, dar există și specii care înfloresc mai rar, uneori și la 120 de ani de când a fost plantat.

Bambusul norocos sau Bamboo Lucky este ideal ca plantă decorativă pentru interiorul casei sau pentru birou. Această specie de bambus provine din vestul Africii și crește în pâlcuri ce pot atinge chiar și 1,50 m înălțime. Bambusul este considerat norocos pentru că în el se regăsesc toate cele cinci elemente feng shui: Lemn (bambusul se înscrie el însuși în această categorie), Pământ (crește în pământ), Apa (îl uzi), Foc (poți să îi pui un simbol feng shui de culoare roșie sau o fundă roșie), Metal (vasul de sticla în care se ține bambusul intră în categoria Metal).

Cum se îngrijește bambusul

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu degeaba există foarte multe persoane care și-au dezvoltat un adevarat hobby legat de creșterea bambusului norocos! De obicei, trebuie așezat în vase mici în care să păstrezi un nivel minim de apă. Bambusului îi plac locurile mai umbrite, fără lumină solară directă. Astfel, bambusul tău norocos îți va oferi mereu frunzulițe verzi. Pentru ca planta ta de apartament să fie mereu verde, atinge-o, vorbește cu ea, arată-i dragostea ta. Bambusul mai are nevoie și de:

Recipientul de creștere. Cumpără pentru bambusul tău norocos o vază decorativă care să aiba o înalțime de 20 cm. Dacă vrei să îl crești în pământ, alege un ghiveci mediu cu găuri de drenaj la bază.

Apă. Bambusul are nevoie de apă din abundență, dacă se poate de ploaie sau filtrată. Dacă nu ai posibilitatea de a filtra apa, udă-l cu apa care a stat 24 de ore într-un vas deschis pentru a se decanta și a elimina clorul.

Lumină. Bambusul norocos preferă lumina soarelui, cu condiția ca aceasta sa fie filtrată. În cazul în care lumina este prea intensă, frunzulițele lui se vor îngălbeni.

Temperatura. Bambusul se amplasează într-un loc cât mai luminos, dar trebuie ferit de bătaia directă a soarelui

Îngrășământ. Câteva picături de îngrășământ pentru plante verzi sunt suficiente.

 

Știai că?

-  În lume există peste 1000 de specii de bambus.

- Există locuri în Asia de Est și Indonezia unde, din bambusul tânăr se prepară vin.

- Lujerii de bambus pot fi folosiți la gatit, ei fiind comestibili; bambusul gigant nu poate fi consumat, pentru că poate conține cianură.

- Din bambusul gros se construiesc bărci.

- Principala sursă de hrană a urșilor Panda este bambusul.

- Thomas Edison a folosit bambusul carbonizat ca material pentru crearea filamententului unei lampe incandescente.