O reţetă de chifteluţe suedeze vine chiar de la Ambasada Suediei pentru cei care încep încă o săptămână grea de muncă de pe canapea .
Ambasada Suediei din București a publicat pe pagina de Facebook rețeta celebrelor chifteluțe suedeze pentru a veni în ajutorul celor pe care îi așteaptă „încă o săptămână grea de muncă de pe canapea”.
Te aşteaptă încă o săptămână grea de muncă de pe canapea? Suntem alături de tine (cu gândul) şi dorim să te ajutăm cu... o reţetă de chifteluţe suedeze.
Aceasta îţi poate oferi răspunsul la două întrebări existenţiale:
1. cum să faci să le mai mănânci, acum că s-a închis Ikea
2. cum să-ţi diversifici portofoliul de activităţi, acum că s-a închis mall-ul (şi Ikea).
Deci: 500 g de carne tocată (amestec vită/porc), 250 ml lapte, 75 g pesmet, 1 ou, 1 ceapă, sare, piper, condimente după gust. Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o în puţin unt, fără a o rumeni. Înmoaie pesmetul în lapte. Amestecă carnea tocată cu ceapa, oul, laptele / pesmetul și condimentele. Adăugă puțină apă, dacă este nevoie. Modelează chifteluţele şi apoi rumeneşte-le într-o tigaie, într-o cantitate suficientă de unt topit. Întoarce-le şi lasă-le să se rumenească pe toate părțile. Servește cu piure de cartofi sau cartofi fierţi și sos de merişoare (dacă ai apucat să-ţi cumperi). PS Cei care nu muncesc de acasă sunt rugaţi să ignore acest mesaj. Şi încă o reţetă surpriză mai jos!
Cum se prepară sosul de merişoare
Ca urmare a numeroaselor solicitări primite, publicăm și rețeta sosului de merișoare. Vă rugăm să nu ne întrebați de unde luați merișoarele!
Deci: 4 căni de merișoare, 1 cană cu zahăr, 1/2 cană cu apă. Se spală și se scurg merișoarele, se pun într/o cratiță cu apa și aduc la punctul de fierbere. Se adaugă zahărul și se amestecă până se dizolvă. Se mai fierbe 10 minute. Se pune cratița în apă rece și se amestecă sosul timp de 1-2 minute. Se servește cald dacă se folosește pentru clătite; se răcește dacă se servește cu chifteluțe, a scris pe contul de socializare Ambasada Suediei din Bucureşti / Sveriges ambassad i Bukarest.