Evenimentul ZileiVremeaUn nou ciclon polar lovește România și aduce ger și ninsori

Un nou ciclon polar lovește România și aduce ger și ninsori

Un nou ciclon polar lovește România și aduce ger și ninsori
Vremea se schimbă radical în perioada următoare. Meteorologii au anunțat că România va fi lovită de o masă de aer rece fapt ce va face ca temperaturile să scadă brusc.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie a anunțat cu va arăta vremea în perioada următoare. Nopțile vor fi geroase în depresiuni, iar în cursul zilei se vor semnala ploi și ninsori.

Vremea se schimbă radical

În jumătatea de nord a țării temperaturile au scăzut până la 4 grade Celsius, asta în condițiile în care  vremea frumoasă de vineri a făcut ca mercurul din termometre să indice chiar și 20 de grade Celsius.

Ne puteți urmări și pe Google News

Începând de mâine masa de aer rece se va muta în regiunea de sud și de sud-est a țării. Astfel, maximele nu vor depăși 4 grade Celsius. Cele mai mici temperaturi se vor înregistra în regiunea intracarpatică unde meteorologii au anunțat temperaturi de -11 grade.

Abia de la mijlocul săptămânii vremea va reveni la valorile termice specifice perioade în care ne aflăm. Dar chiar și în aceste condiții valorile termice vor fi scăzute la nivelul întregii țări. În Capitală temperaturile vor oscila între 3-4 grade. La scară națională temperaturile maxime vor fi de cel mult 8 grade în timp ce valorile nocturne se vor încadra între -5 și 5 grade Celsius.

Temperaturile scad până la -11 grade Celsius

„Masa de aer rece a coborât în zona țării noastre, astfel încât astăzi, cel puțin în jumătatea nordică a țării, temperaturile nu au mai depășit 4 grade Celsius la amiază, după cele 15-16 și chiar 20 de grade Celsius în partea vestică, ieri.

De mâine, această masă de aer va cuprinde și zona de sud și sud-est a țării, astfel încât debutul săptămânii va fi caracterizat de o vreme mai rece decât în mod obișnuit. Vorbim despre maxime de 3-4 grade, inclusiv în Capitală, iar minimele vor fi de -11 grade în zonele depresionare din estul Transilvaniei.

Ciclon polar peste România. Cod portocaliu de vânt puternic şi ninsori. Zonele cuprinse de frig
Un ciclon vine spre România. Sursa foto. Pixabay

Abia de miercuri vremea se mai încălzește

De la mijlocul săptămânii, temperaturile vor mai crește și ne vom apropia de cele normale pentru această perioadă. Vorbim despre maxime între 1 și 8 grade și minime între -5 până la 5 grade.”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM.

Un nou ciclon se formează în Marea Mediterană motiv pentru care în zonele montane se vor semnala ninsori, în timp ce în zonele de relief nu este exclus să apară precipitații sub formă de ploaie și lapoviță.


Accesează: