Dobrogea

Până în data de 23 aprilie, media regională a valorilor diurne va fi de 12… 14 grade. Apoi temperatura aerului va crește ușor, spre o medie a maximelor de 19 grade, în data de 27 aprilie. Ulterior acestei date va exista o scădere a regimului termic diurn, iar până la sfârșitul intervalului, variațiile temperaturilor maxime vor fi nesemnificative și media acestora se va situa în jurul a 17 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere până în data de 24 aprilie, de la o medie de 9 grade, la o medie de 4… 5 grade. Apoi, temperatura aerului va crește ușor și până la sfârșitul intervalului, media acesteia va fi de 9… 10 grade. Probabilitatea de ploaie va crește după data de 27 aprilie.

Muntenia

Până în data de 23 aprilie, media valorilor diurne va fi de 15… 16 grade. Apoi, temperatura aerului va fi în creștere ușoară, iar media regională a maximelor va fi de 23… 24 de grade, în data de 28 aprilie. Ulterior acestei date va exista o scădere ușoară și până la sfârșitul intervalului de prognoză media maximelor va fi de 20… 22 de grade. Minimele termice vor marca o scădere, de la o medie regională de 9 grade în prima noapte, la o medie în jurul a 2 grade în data de 24 aprilie, apoi tendința va fi de creștere ușoară, spre 8… 9 grade. Probabilitatea de ploaie va crește după data de 27 aprilie.

 Oltenia

În primele două zile, media valorilor diurne va fi de 14 grade, apoi va exista o creștere treptată spre o medie de 23 de grade, în data de 27 aprilie. Ulterior acestei date, temperatura aerului va scădea ușor și până la sfârșitul intervalului, variațiile termice vor fi nesemnificative, iar media regională a maximelor va fi de 20… 22 de grade. Minimele termice vor marca o scădere până în data de 24 aprilie, de la o medie regională de 9 grade, la o medie în jurul a 3 grade. Apoi, va exista o tendință de creștere până în data de 28 aprilie, spre o medie a minimelor de 9 grade, iar până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni nu vor fi oscilaţii termice importante. Probabilitatea de ploaie va crește după data de 27 aprilie.

La munte

Temperaturile maxime, până în data de 23 aprilie, vor fi în medie de 5 grade, apoi tendința temperaturilor diurne va fi de creștere ușoară, iar media acestora, până la sfârșitul intervalului, se va situa în jurul valorii de 10 grade. Minimele termice vor marca o scădere până în data de 22 aprilie, de la o medie regională în jurul a 0 grade, la o medie de -5 grade. Apoi, temperatura aerului va crește ușor și până în ultima zi, deși vor mai fi unele variații termice de la o zi la alta, media minimelor va ajunge a se situa în jurul valorii de 3 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată din data de 26 aprilie.

PAGINA ANTERIOARA