Duminică, 1 noiembrie, vremea se va îmbunătăți ca aspect în vestul țării, în timp ce în Moldova, Bărăgan și Dobrogea local vor mai cadea unele ploi slabe. Dimineață, ca urmare a înseninării cerului, în vestul țării, local se va forma bruma, iar izolat pe văile și depresiunile din Munții Apuseni și din Maramureș temperaturile mimine se vor apropia de pragul gerului.

Vântul va sufla cu putere în estul țării, cu rafale de până la 60-70 de km/h în Bărăgan și în zona litorală. De asemenea, vântul va sufla slab, până la moderat în celelalte regiuni ale țării.

În acest interval vor fi temperaturi maxime se vor încadra în general între 7 și 12 grade în Transilvania și Maramureș, 9-14 grade în Banat și Crișana, 11 – 16 grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 8 – 13 grade Celsius în Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate în zona Obcinelor Bucovinei.

Duminică va ploua temporar, în nordul, centrul, estul și sud-estul țării, iar la munte și posibil în Subcarpații Moldovei și în depresiunile din estul Transilvaniei vor fi precipitații mixte. Local, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp.

În jumătatea estică a teritoriului vremea va deveni rece pentru această perioadă.

În București, meteorologii anunță o vreme frumoasă și normală din punct de vedere termic. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura aerului va urca până spre 16 grade Celsius.

Vremea în luna noiembrie

Acest final de săptămână a adus pentru prima oară în această toamnă, ninsori, în mai multe zone ale țării. De altfel, conform estimărilor specialiștilor Administrației Naţionale de Meterologie ultima lună de toamnă va veni cu temperature scăzute. ninsori și lapoviță, pe finalul intervalului.

În nopţile senine, frigul va fi pătrunzător, iar bruma şi îngheţul la sol vor fi fenomene des întâlnite. Masele de aer umed şi cele reci continentale ce se deplasează dinspre Câmpia Rusă se vor întâlni adesea deasupra ţării noastre astfel că vremea se va menţine închisă şi umedă zile de-a rândul. În aceste condiţii şi valorile termice marchează o scădere considerabilă faţă de luna octombrie, au estimat meteorologii.

Precipiatiile din noiembrie vor înregistra o uşoară creştere faţă de luna precedentă.