Evenimentul Zilei > Social > VREMEA. ANUNȚ DEVASTATOR al METEOROLOGILOR. A început cea mai GREA IARNĂ din ultimii ani. TREBUIE să ne PREGĂTIM pentru tot ce-i mai RĂU
VREMEA. ANUNȚ DEVASTATOR al METEOROLOGILOR. A început cea mai GREA IARNĂ din ultimii ani. TREBUIE să ne PREGĂTIM pentru tot ce-i mai RĂU

VREMEA. ANUNȚ DEVASTATOR al METEOROLOGILOR. A început cea mai GREA IARNĂ din ultimii ani. TREBUIE să ne PREGĂTIM pentru tot ce-i mai RĂU

Vremea pe 28 noiembrie este geroasă și se vor îngregistra atât ninsori, cât şi ploi. Prognoza meteo estimează că, izolat, este şi risc de ploaie îngheţată. În Bucureşti, ziua va ninge şi va fi minus un grad.

 

Cerul va fi noros şi vor cădea precipitaţii în jumătatea de sud a ţării şi local în rest. Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare în Moldova, mixte la munte, în Transilvania şi în Maramureş, predominant ploaie în Banat şi în Crişana şi sub formă de ploaie în primele ore, apoi mai ales lapoviţă şi ninsoare în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea. Pe arii restrânse vor fi depuneri de gheaţă. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -7 şi 3 grade.

Miercuri, vremea se va răci, astfel că temperaturile maxime vor deveni preponderent negative în est, în sud-est şi în depresiuni, iar cele minime în toată ţara. Maximele vor fi cuprinse între -5 şi 5 grade, iar minimele se vor situa, în general, între -13 şi -3 grade.

 

Cerul va fi mai mult noros şi temporar se vor semnala precipitaţii pe arii extinse în jumătatea de sud a teritoriului şi izolat în rest. Acestea vor fi mai ales sub formă de ploaie în prima partea a zilei în Banat, în sudul Crişanei şi al litoralului, iar în rest vor predomina ninsorile în general moderate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă local consistent.

În Capitală, miercuri, îndeosebi în prima parte a zilei va ninge, iar temporar vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii. Grosimea stratului de zăpadă nu va fi uniformă şi se va situa în medie între 7 şi 10 cm, izolat posibil 15 cm. Vremea va deveni deosebit de rece. Prognoza meteo estimează că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar cea minimă va fi de -6…-4 grade. Presiunea atmosferica va creşte accentuat, la o valoare mai mare decât cea normală.