Evenimentul Zilei > Vremea > VREMEA. Fluctuații CIUDATE ale temperaturii. CREȘTERI INEXPLICABILE și scăderi BRUȘTE
VREMEA. Fluctuații CIUDATE ale temperaturii. CREȘTERI INEXPLICABILE și scăderi BRUȘTE

VREMEA. Fluctuații CIUDATE ale temperaturii. CREȘTERI INEXPLICABILE și scăderi BRUȘTE

Se pare că vremea se va mai încălzi în acest final de săptămână, dar predominant, temperaturile vor rămâne foarte scăzute.

VREMEA. Valorile termice vor creşte uşor faţã de intervalul precedent, dar vremea va fi în continuare rece, mai ales dimineaţa şi noaptea. Temperaturile maxime se vor situa între 12 şi 21 de grade, iar cele minime între 0 şi 10 grade, mai scãzute în depresiuni spre -3…-4 grade, dar şi mai ridicate pe litoral, pânã la 12…13 grade.

În primele ore ale intervalului va mai fi brumã, local în centrul ţãrii şi izolat în rest, iar noaptea, pe suprafeţe mici se va forma ceaţã, în special în zonele joase. Cerul va fi variabil ziua în jumãtatea de est a teritoriului, dar mai mult senin în restul timpului şi al spaţiului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele Carpaţilor Meridionali şi Orientali.

Vineri, vremea va fi în general frumoasã, iar valorile termice vor continua sã creascã, astfel încât se vor situa în jurul celor caracteristice acestei perioade. Cerul va fi mai mult senin ziua, dar va deveni variabil noaptea, cu unele înnorãri şi local ploi slabe în nordul şi nord-vestul ţãrii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe crestele montane.

Temperaturile maxime se vor situa între 18 şi 25 de grade, iar cele minime în general între 4 şi 14 grade. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceaţã, scrie Antena3.