Vreme schimbătoare pe final de săptămână. Cât timp mai va mai dura ploile și frigul

Vreme schimbătoare pe final de săptămână. Cât timp mai va mai dura ploile și frigul Vremea. Sursa foto: Arhiva EVZ

După episoadele de temperaturi negative și precipitațiile mixte din zonele montante, vremea revine la valorile termice specifice perioadei. Meteorologii ANM au anunțat că valori termice în creștere, începând cu acest weekend.

Vremea se încălzește la finalul săptămânii

Vremea se îmbunătățește la nivelul întregii țări. De sâmbătă valorile termice se vor situa în intervalul 10-17 grade Celsius. Cu mențiunea că în regiunile extracarpatice încălzirea va fi ceva mai accentuată. Valorile minime se vor menține în registrul termic specific perioadei în care ne aflăm, cu valori între 8 și 9 grade Celsius.

„Din acest weekend, mai precis de sâmbătă, când temperaturile la scara întregii țări vor fi cuprinse între 10°C până la 17°C, cu cele mai ridicate valori în special în regiunile extracarpatice și minime pozitive, de până la 8°C-9°C, comparativ cu ceea ce am avut în ultimele zile”, a explicat Elena Mateescu, director ANM.

Prognoza meteo: Vremea se încălzește la finalul săptămânii

Vremea. Sursa foto: Pixabaz

Ne așteaptă două zile de ploi

Dar, până sâmbătă meteorologii avertizează că vom avea parte de ploi în majoritatea regiunilor din țară, Ploile se vor intensifica în această noapte și vor continua și mâine. Cantitățile de precipitații vor ajunge și depăși pe alocuri pragul de 30 de l/mp.

Ne puteți urmări și pe Google News

La altitudini de peste 1.200 de metri, precipitațiilor vor lur lua formă de ninsoare care se va depune în straturi. Pentru arcul intracarpatic și în jumătatea nordică a Moldovei s-au anunțat precipitații mixte.

Vremea Republica Moldova

Temperaturi primăvăratic. Sursa foto: Arhiva EVZ

Vremea se răcește de săptămâna viitoare

„În următoarele două zile vom mai vorbi de ploi în majoritatea regiunilor țării, mai ales pe parcursul nopții și mâine, în majoritatea regiunilor țării, cu valori între 10-15l/m² la nivel local posibil chiar peste 25-30l/m².

La altitudini mai mari de 1.200m să consemnăm precipitații predominant sub formă de ninsoare cu depunere de strat, iar în estul Transilvaniei sau o jumătate a nordică a Moldovei, trecător precipitații mixte”.

Însă, valul de căldură dispare începând cu săptămâna viioare. O masă de aer rece va străbate zona țării noastre. Prin urmare, maximele termice scad sub 10 grade Celsius, mai cu seamă în zonele centrale și de est, potrivit ANM.