VREMEA a făcut PRĂPĂD în toată țara. Meteorologii anunță ce ne așteaptă pentru ZILELE URMĂTOARE: 6 grade Celsius și LAPOVIȚĂ!

VREMEA a făcut PRĂPĂD în toată țara. Meteorologii anunță ce ne așteaptă pentru ZILELE URMĂTOARE: 6 grade Celsius și LAPOVIȚĂ!

Pentru săptămâna următoare, meteorologii anunţă o răcire accentuată a vremii. Începând de joi, în unele zone, minimele ajung chiar şi la temperaturi de doar 6 grade Celsius. De asemenea, în zonele de munte încep să îşi facă apariţia lapoviţele. Reamintim că duminică ANM a emis, avertizări nowcasting cod portocaliu şi cod galben de furtuni, valabile în mai multe zone din ţară. Furtunile violente au lovit toată zona de vest a țării, provocând 8 morți și aproape 100 de răniți dar și importante pagube materiale.

Astfel, începând de luni, în vestul, nordul şi centrul ţãrii valorile termice, în scãdere accentuatã, se vor situa în jurul celor specifice acestei perioade din an, în timp ce în restul teritoriului vremea va fi în continuare cãlduroasã.

Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade izolat în Crişana şi în Maramureş şi 31...32 de grade în Muntenia, sudul Moldovei şi vestul Dobrogei. Cerul va fi parţial noros în nord-vest şi la munte şi variabil la senin în celelalte zone. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe creste.

OFICIAL 8 MORȚI și 67 de RĂNIȚI. FURTUNI VIOLENTE în ȚARĂ. Turiști BLOCAȚI la SCĂRIȘOARA. Trenuri BLOCATE. Reacția lui KLAUS IOHANNIS

Vremea se va menţine cãlduroasã, chiar dacã valorile termice vor marca o scãdere uşoarã faţã de ziua anterioarã. Cerul va fi mai mult senin pe parcursul zilei, dar va prezenta înnorãri temporare noaptea când vor fi averse, posibil şi descãrcãri electrice, iar vântul se va intensifica uşor. Temperatura maximã se va situa în jurul a 32 de grade, iar cea minimã va fi de 16...18 grade.

Ne puteți urmări și pe Google News

Marți, în nordul şi nord-estul ţãrii, precum şi în zonele montane şi submontane, pe timpul zilei cerul va avea înnorãri temporare şi local vor fi averse şi descãrcãri electrice, condiţii în care valorile termice vor fi apropiate de cele normale ale datei. În restul teritoriului va predomina o vreme frumoasã şi caldã. Temperaturile maxime se vor încadra între 19...20 de grade în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi 32 de grade în sudul Munteniei.

Începând de seara, înnorãrile se vor accentua temporar în vest şi în sud, dar şi la munte unde va ploua local. Pe arii restrânse cantitãţile de apã vor depãşi 15...20 l/mp şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va avea intensificãri locale, cu viteze mai mari în zona montanã. Minimele termice vor fi cuprinse între 8 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 20 de grade pe litoral.

Miercuri, vremea va fi instabillă

Pentru ziua de miercuri, vremea va fi în general instabilã. Mai ales dupã-amiaza şi noaptea, cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi, în majoritatea zonelor, vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Vor fi condiţii de grindinã, iar cantitãţile de apã vor fi local mai însemnate, cu probabilitate mai mare în jumãtatea esticã a ţãrii. Temperaturile maxime, în scãdere faţã de ziua precedentã în vestul şi nord-vestul teritoriului, se vor încadra între 19 grade în Dealurile de Vest şi 30 de grade în Bãrãgan şi Podişul Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse în general între 9 şi 19 grade.

De joi, VREME LA EXTREME: 6 grade Celsius și lapoviță

De joi, vremea se va rãci accentuat în cea mai mare parte a ţãrii. În vest, în centru şi în nord cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii extinse. În zona montanã, la peste 1800 m altitudine, vor fi şi precipitaţii mixte. În restul teritoriului, înnorãrile vor fi temporare, iar ploile se vor semnala local, cu precãdere în cursul zilei. Local cantitãţile de apã vor fi mai însemnate. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri în sud şi la munte. Temperaturile maxime, mai scãzute decât cele obişnuite în ultima decadã a lunii septembrie, vor fi cuprinse în general între 14 şi 22 de grade, iar cele minime se vor situa între 6 şi 15 grade.