Vremea se va încălzi marți, 29 iunie. În partea de vest și sud-vest a țării, temperaturile vor fi caniculare. ITU va depăși pragul critic de 80 de unități în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și local în Dobrogea, sudul Moldovei și vestul Transilvaniei.

Cerul va fi variabil. În a doua parte a zilei, se vor semnala înnorări temporare. Local, cu precădere în zonele de deal și munte, se vor manifesta descărcări electrice și intensificări ale rafalelor de vânt.

Valorile termice minime vor fi de aproximativ 11 grade, în partea de est a Transilvaniei, și între 24 și 26 de grade în Dealurile de Vest. Temperaturile maxime se vor situa între 27 și 37 de grade. Cele mai ridicate valori se vor semnala în Banat și sudul și vestul Olteniei.

Nu se anunță ploi în București

În Capitală, vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, iar rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. Presiunea atmosferică va scădea ușor, anunță ANM.

Temperatura maximă va fi de aproximativ 33 de grade. ITU va depăși pragul critic de 80 de unități.

Vremea va deveni călduroasă, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar disconfortul termic se va accentua, astfel încât la amiază indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 18…19 grade. Presiunea atmosferică va scădea ușor.

Vreme instabilă la munte

În zonele montane, vremea va fi caldă, iar izolat temperaturile vor înregistra creșteri. Meteorologii spun că, în general, vremea va fi instabilă.

Cerul va fi variabil, iar în a doua parte a zilei și seara se vor semnala înnorări. Local, se vor manifeste averse de ploaie însoțite de descărcări electrice. Rafalele de vânt se vor intensifica, pe durata ploilor.

Temperaturile termice vor crește față de perioada precedentă.