Vrei să-ți amâni ratele la credit? Îți arătăm cât vei avea de plătit în plus

Vrei să-ți amâni ratele la credit? Îți arătăm cât vei avea de plătit în plus

O companie de consultanță financiară a lansat o aplicație care permite calcularea ratelor bancare în condițiile în care se recurge la amânarea acestora. Potrivit unui comunicat de presă, apelând la acest simulator, o persoană care dorește să-și amâne ratele va găsi răspunsul la întrebările pe care și le pune în mod firesc într-o asemenea situație.

Compania de consultanţă SVN Romania a lansat un simulator de calcul a ratelor bancare, în condițiile în care utilizatorul dorește amânarea la plată, conform reglementărilor stabilite de Guvern. Simulatorul cuprinde toţi algoritmii de calcul care permit creionarea unei imagini conforme cu realitatea, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

„Am încercat să fim cât mai transparenţi în explicarea a ceea ce înseamnă amânarea la plată şi în ce condiţii este bine să se apeleze la această acţiune. SVN Romania Credit & Financial Solutions este prima şi singura companie de consultanţă financiară care vine cu răspunsul la întrebările «Oare să îmi amân rata la bancă?», «Pe ce perioadă să îmi amân rata la bancă?» şi cea mai importantă «Cât voi avea rata după amânarea ratelor?».

Ne-am gândit că este bine să găsim şi o altă metodă de a vă răspunde la întrebări, drept urmare, am conceput un simulator uşor de folosit, având un mecanism complex care să cuprindă toţi algoritmii necesari în a calcula ratele bancare, dar care este destinat doar celor care aleg amânarea creditelor la bancă”, se menţionează în comunicat.

Ne puteți urmări și pe Google News

În elaborarea acestui calculator s-a aplicat media procentuală ce o reprezintă valoarea dobânzii din cuantumul unei rate a primelor 5 bănci din sistemul bancar românesc. Marja de eroare poate fi de +/- 5%.

Ordonanţa privind amânarea ratelor la bancă a fost publicată pe 31 martie în Monitorul Oficial, iar cererile trebuie depuse în 45 de zile de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ. Actul normativ prevede că perioada maximă de suspendare a ratelor, la cererea debitorului se face pentru o perioadă de până la nouă luni, dar nu mai mult 31 decembrie 2020.

Simulatorul care permite calcularea ratelor în condițiile amânării la plată a crditului poate fi consultat aici.