Vrei azil în această ţară? Mai întâi muncă în folosul comunității. Cât timp trebuie să lucrezi

Vrei azil în această ţară? Mai întâi muncă în folosul comunității. Cât timp trebuie să lucrezi sursa foto: arhiva evz

Dacă vă bate gândul să cereţi azil în această ţară trebuie să ştiţi că nu veţi putea lucra imediat. Mai întâi trebuie să faceţi muncă în folosul comunității pe bani foarte puțini.

Refugiații care solicită azil în Austria ar putea fi obligați să efectueze muncă în folosul comunității. Scopul este de a beneficia de ajutor din partea statului. Viena lucrează la o lege care este în conformitate cu legislația UE.

Austria și-a înăsprit în mod semnificativ politica în materie de refugiați:

  • mai multe expulzări,
  • o mai bună protecție a frontierei cu peste 300 de drone,
  • strânsă cooperare cu țările din Balcanii de Vest și Ungaria.

Numărul cererilor de azil, în creştere

Rezultatul: în primele opt luni ale acestui an, numărul cererilor de azil a scăzut cu 40 la sută. Guvernul, împreună cu statele federale, dorește să înăsprească regulile în privința refugiaților. Cei care solicită azil vor fi obligați să facă muncă în folosul comunității. Perioada: în timp ce procedura este în desfășurare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei care vor refuza li se va anula li se va reduce ajutorul de bază pentru acoperirea nevoilor zilnice de bază. Cum ar fi: hrană, cazare, asistență, îmbrăcăminte. Ofițerii responsabili pentru refugiați ai statelor federale și ministrul de Interne, Gerhard Karner (ÖVP), au fost de acord.

Noul plan ar înăspri în mod semnificativ practica actuală din Austria. Până acum, solicitanții de azil au putut desfășura activități comunitare pentru o sumă mică de bani. Maximum 110 euro pe lună și 80 de euro pentru fiecare membru suplimentar al familiei.

Migrație, Integrare, Migranți, Îmbinare

Sursa foto: Pixabay

Oamenii au și o obligație față de țara care îi primește

Ministrul de stat responsabil din Vorarlberg a spus că munca în folosul comunității va duce la o rutină zilnică regulată. Acest lucru ar face, de asemenea, mai ușor pentru solicitanții de azil să învețe limba germană.

Cercetătoarea în domeniul migrației Judith Kollenberger, este sceptică şi spune:

„Nu cred că instrumentul potrivit aici este constrângerea”, a spus ea pentru postul de televiziune ORF.

Verzii din Austria Superioară sunt și ei împotrivă: „A combina o obligație de muncă cu îngrijirea de bază – literalmente îngrijirea de bază a oamenilor – este condamnabil”, a explicat purtătorul de cuvânt pentru Integrare, Ines Vukajlovic.

În Germania există, de asemenea, apeluri izolate pentru a cere solicitanților de azil să facă muncă în folosul comunității, de exemplu din partea asociațiilor municipale locale din Baden-Württemberg. CDU/CSU vor, de asemenea, să-i facă pe migranții care primesc sprijin financiar în Germania „mai obligați să coopereze”, așa cum a spus liderul grupului regional CSU, Alexander Dobrindt.