Szymon Hołownia, un prezentator TV, jurnalist catolic și scriitor, a anunțat că va candida la președenția Poloniei în alegerile de anul viitor.

În timpul campaniei sale, Holownia a declarat că vrea să repare ceea ce el numește o „societate dezbinată de la rădăcini”.

„Sistemul politic este stricat. Pentru a-l reparat trebuie să avem „siguranță” din afara sferei politicii. Nimeni implicat în vreun partid politic nu va putea face asta”, a spus acesta.

Candidatul, care a dorit să devină un preot catolin din Ordinul Dominican de cel puțin două oră, a fost gaza unui talent-show de origine poloneză pentru 12 sezoane consecutive, dar a lucrat și ca jurnalist pentru mai multe reviste și ziare locale.

Este cunoscut pentru perspective lui de dreapta asupra problemelor politice, dar mai ales pentru campaniile sale dedicate problemelor ridicate de încălzirea globală.

„Întotdeauna am fost prea de stânga pentru dreapta și prea de dreapta pentru stânga. Este o artă să te afli în „centru”. Eu am reușit”, a mai declarat acesta, conform Politico.eu.