Liderul campaniei pro-Brexit, Boris Johnson a explicat pentru BBC că nu problema imigrației este cea care i-a determinat pe englezi să decidă să părăsească blocul comunitar, ci o încercare de a reuni țara și de a-i reda identitatea și demnitatea politică.
Din momentul în care s-au afișat rezultatele privind referendumul, care i-a arătat câștigători pe susținătorii taberei Brexit, fostul primar al Londrei a schimbat tonul obișnuit și a devenit politicianul împăciuitor care încearcă să atragă de partea sa pe cei care sunt nemulțumiți de vot.
Sunt peste 16 milioane de britanici care au votat în favoarea rămânerii statului în UE. Într-o democrație, majoritatea decide, însă contează părerea tuturor. Cei care am ales Leave trebuie să-i asigurăm pe ceilalți că vocea lor contează la fel de mult.
Ba mai mult, politicianul a afirmat că nu imigrația a fost principalul motiv pentru referendum, ci subminarea democrației și a conducerii UK de către blocul comunitar.
Am considerat că democrația britanică a fost subminată de regulile Uniunii Europene și prin această campanie am vrut să le redăm cetățenilor noștri posibilitatea de a alege proiecte legislative noi, potrivite Marii Britanii.
În prezent, Boris Johnson este favoritul în cursa pentru conducerea partidului Conservator, ba chiar se vehiculează că acesta va fi propus și pentru funcția de prim-ministru, însă, așa cum o arată tradiția britanică, rareori, candidații declarați favoriți prea repede, au câștigat alegerile.
David Cameron, Ian Duncan Smith, John Major sau Margaret Thatcher nu au fost personajele cele mai populare în cursa pentru conducerea partidului Conservator, însă, în cele din urmă, cei patru au devenit liderii conservatorilor.