Vosganian: Antonescu nu s-a consultat cu PNL când a anunţat că se retrage din viaţa politică

Vosganian: Antonescu nu s-a consultat cu PNL când a anunţat că se retrage din viaţa politică

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a susţinut, într-o conferinţă de presă, că declaraţia preşedintelui interimar al României, Crin Antonescu, potrivit căreia va părăsi viaţa politică dacă Traian Băsescu se va întoarce la Palatul Cotroceni, nu a fost o urmare a unor consultări în interiorul PNL.

Senatorul liberal a adăugat că decizia este una de natură strict personală şi că liderii PNL nu vor încerca să îl influenţeze în vreun fel pe Crin Antonescu cu privire la acest pas politic.

''Momentul în care ne aflăm astăzi ne spune că discuţia privind o eventuală decizie a lui Crin Antonescu este prematură. O astfel de decizie nu poate fi luată sau supusă propriei conştiinţe decât după soluţionarea finală a acestei crize politice, mă refer exclusiv la referendum pentru că e posibil ca ecourile crizei să mai dăinuie şi după soluţionarea referendumului. În acest moment, orice răspuns, orice comentariu este prematur", a declarat Vosganian conform Agerpres. Acesta a mai comantat că acest gen de decizie "este de natură strict personală". "Ea a fost de natură personală când domnul Antonescu a făcut această declaraţie. Ea nu a fost rezultatul unei consultări în PNL şi a unei decizii statutare în PNL. A fost o decizie personală, marcată de curaj şi de sentimentul de onoare, menită să ridice miza acestei dezbateri naţionale. Aşa cum a fost o decizie personală în acel moment, cred eu că trebuie să rămână o decizie personală şi la sfârşit. Noi, colegii săi din PNL, nu îl vom influenţa în niciun fel în această decizie, dar sperăm că, după soluţionarea referendumului prin validare, ea nu va mai fi de actualitate'', a spus Vosganian. CITIŢI ŞI:

  • Cristian Adomniţei a demisionat din BPN al PNL. Ce lideri USL ar trebui să mai demisioneze
  • CUM se gândesc liberalii să valideze REFERENDUMUL
  • Crin Antonescu nu dă semne că s-ar retrage din politică

Ne puteți urmări și pe Google News