Potrivit rezultatelor unui sondaj realizat între 9 şi 14 aprilie şi publicat marţi de Institutul Internaţional de Sociologie din Kiev (KIIS), actorul de comedie Volodimir Zelenski ar câştiga cu o largă majoritate al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale în Ucraina, potrivit agerpres.ro

 

Zelenski a urcat mult în sondaje, ajungând la 72,2% din intenţiile de vot în rândul electoratului în timp ce Petro Poroşenko acumulează 25,4% din preferinţe.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale din Ucraina, care a avut loc la 31 martie, a fost câştigat de actorul de comedie, care a obţinut 30,4% din voturi, în timp ce Petro Poroşenko s-a situat pe locul doi cu 17,8% din sufragii.

În raportul prezentat de KIIS, 41,9 % dintre cei intervievaţi s-au pronunţat în favoarea unei dezbateri între cei doi candidaţi.

O primă dezbatere între cei doi candidaţi trebuia să aibă loc duminică, dar s-a amânat deoarece cele două părţi nu s-au înţeles în privinţa datei.  Iniţial, favoritul alegerilor prezidenţiale din Ucraina, Volodimir Zelenski, a fost cel care a indicat locul unei posibile dezbateri: Stadionul Olimpic din Kiev.

Astfel, duminică, preşedintele în exerciţiu a avut doar un miting de campanie pe Stadionul Olimpic în lipsa contracandidatului său, al cărui pupitru a rămas gol.

Petro Poroşenko, 53 de ani, l-a acuzat pe adversarul său, de 41 de ani, un novice în politică, că vrea să evite întrebările dificile.

 

Te-ar putea interesa și: