Evenimentul Zilei > Actualitate > Volkswagen va fabrica noul Golf în afara Europei
Volkswagen va fabrica noul Golf în afara Europei

Volkswagen va fabrica noul Golf în afara Europei

Producătorul auto german Volkswagen nu va mai fabrica modelul Golf doar în Germania. Pe lista noilor ţări în care va fi asamblat cel mai bine vândut model din Europa se află, deocamdată, două nume: Mexic şi China.

Planurile de expansiune ale grupului Volkswagen au impus luarea unei decizii importante: fabricarea modelului Golf în afara Europei.

„Automobilwoche”, citată de „Automotive News”, a anunţat că noul Golf va fi asamblat, cel mai probabil din 2014, şi la fabrica Volkswagen din Puebla, Mexic (alături de noul Beetle).

Mexic nu este singura ţară, alta decât Germania, în care va fi fabricat modelul Golf. Cam în acelaşi timp, dacă nu cumva chiar mai repede, Volkswagen va da drumul unei liniii de producţie în China.

De altfel, China este, în prezent, cea mai mare mare piaţă de desfacere a maşinilor produse de Volkswagen, scrie „Automotive News”.

Până acum, Golful a fost fabricat la uzinele Volkswagen din Wolfsburg şi Zwickau, Germania.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.