Mâine, de la ora 19.00, Teatrul Lucia Sturdza Bulandra (sala Liviu Ciulei), aduce „Voiajul domnului Perrichon”, o comedie clasică, cu un umor fin și replici spumoase care va amuza copios publicul. „Voiajul domnului Perrichon”, ce-i are, printre alții, pe Virgil Ogăşanu, Manuela Ciucur, Ilinca Manolache, Ion Cocieru, Gheorghe Ifrim și Vlad Zamfirescu în distribuție, invită spectatorii în universul special al prolificului scriitor Eugene Labiche.

O poveste amuzantă

Domnul Perrichon, un exponent clasic al burgheziei, este zgârcit și limitat, dar are o ambiție: o călătorie în Elveția, tocmai la Mont Blanc. Așadar, el își va lua consoarta, fiica și carnețelul de cheltuieli și impresii și se va sui în tren. Călătoria nu va fi lipsită de peripeții, iar familia se va trezi la un moment dat pusă în situația să aleagă dintre doi pretendenți, un soț pentru fiica lor.

Scenografie de excepție

Spectacolul este alert și trebuie remarcată traducerea Luminiţei Răuţ şi adaptarea lui Dinu Cernescu care au urmărit o discretă subliniere a replicilor ce au legătură directă cu lumea contemporană, chiar dacă textul a fost scris în urmă cu aproximativ o sută de ani. Interesantă este și scenografia ce-i aparține Mariei Miu.

Scena devine pe rând o gară, un han, casa domnului Perrichon etc. Măiestria scenografei se face simțită și în rafinamentul costumelor lucrate.

De remarcat jocul actoricesc al lui Virgil Ogăşanu, care îl prezintă cu mult umor pe Perrichon. Actorul arată cum personajul este dramatic implicat în diverse situaţii, dar atitudinile , expresiile sale provoacă comicul firesc, fără exagerări.