Război în Ucraina, ziua 643. Soțiile rușilor trimiși pe front se revoltă împotriva lui Putin. Cer ajutorul cetățenilor

Război în Ucraina, ziua 643.  Soțiile rușilor trimiși pe front se revoltă împotriva lui Putin. Cer ajutorul cetățenilor Vladimir Putin. Sursa foto: Reuters

Soțiile rușilor trimiși să lupte pe frontul din Ucraina au emis un manifest exprimând opoziția față de mobilizarea pe termen nelimitat și solicitând sprijinul comunității ruse pentru întoarcerea soților lor acasă.

Astfel, Vladimir Putin e acum mai aproape ca niciodată de o revoltă, după ce mai multe soții rămase singure au transmis o petiție pe canalul Telegram „Calea spre casă”, care reunește rudele celor mobilizați. Acestea cer ca soții lor să revină mai repede acasă.

Rusoaicele au anunțat și că încep strângerea de semnături în sprijinul cererii lor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai multe soții din Rusia se opun mobilizării prelungite a lui Vladimir Putin

„Ne amintim că președintele a promis că nu vor fi chemați rezerviști, că sarcinile în Districtul Militar de Nord sunt îndeplinite doar de voluntari profesioniști. Și apoi cei dragi au fost duși în Ucraina. Promisiunile s-au dovedit a fi goale. Mulți nu se vor mai întoarce niciodată.

Mobilizarea s-a dovedit a fi o greșeală teribilă. Am fost pedepsiți pentru comportamentul nostru, pentru că am respectat legea. Oamenii noștri plătesc cu sânge pentru paravanul stabilității, iar noi plătim cu sănătate și lacrimi”, se arată în manifestul făcut public.

Armata rusă

Soțiile rușilor trimiși pe front ripostează împotriva lui Vladimir Putin. Sursa foto: arhiva EVZ

Potrivit acestora, tot ce se întâmplă acum este ceva absurd. Cu atât mai mult cu cât Vladimir Putin a declarat anul 2024 ca fiind anul familiei.

Soțiile celor plecați pe front spun că totul este ironic, având în vedere că soțiile plâng fără soți, copiii cresc fără tați, iar mulți sunt deja orfani.

„Suntem trădați și distruși de propriul nostru popor”

În textul făcut public, rusoaicele și-au exprimat indignarea cu privire la faptul că mai mulți recidiviști au fost eliberați de Vladimir Putin după ce au mers pe front. Asta chiar dacă sunt periculoși pentru societate, din cauza crimelor comise în serie.

„Satanistul canibal, care a comis o recidivă după prima sa închisoare, este eliberat șase luni mai târziu, după ce a ispășit crimele în serie. Președintele nostru încă mai are simțul umorului! Băieții noștri au dat deja atât de mult Patriei încât aceasta nu va putea niciodată să îi răsplătească.

Suntem trădați și distruși de propriul nostru popor”, au scris inițiatorii petiției, potrivit BBC.

Potrivi acestora, patria lor este eliberată de crema societății, maniaci, bețivi și migranți. Mai mult, acestea au întrebat de ce pe front nu se află și fiii celor mai bogați ruși, care au reușit cu succes să se extragă de la mobilizarea lui Putin.

Indignarea la cote crescute împotriva lui Vladimir Putin

Aceasta nu este prima oară când Vladimir Putin se confruntă cu proteste din partea femeilor, care au fost mai puțin vocale în ultimele luni.

Mișcarea lor, care pare să fi luat naștere pe rețelele sociale, înregistrează o creștere semnificativă în mai multe orașe.

În diverse orașe din Rusia, femeile au ieșit în stradă pentru a manifesta, solicitând întoarcerea bărbaților lor mobilizați. Cu toate acestea, evită să critice direct politica guvernului.