Război în Ucraina, ziua 648. Putin trimite mai mulți soldați pe front. Dă vina pe extinderea NATO

Război în Ucraina, ziua 648.  Putin trimite mai mulți soldați pe front. Dă vina pe extinderea NATO Sursa Foto: Arhiva EVZ

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a ordonat armatei țării să mărească numărul de soldați cu aproape 170.000. Astfel, cu această nouă majorare, armata Rusiei ar ajunge la un total de 1,32 milioane de soldați.

Decretul lui Vladimir Putin a fost publicat vineri de administrația de la Kremlin. Acesta a intrat imediat în vigoare și aduce un număr total al personalului militar rus la aproximativ 2,2 milioane. Dintre aceștia, 1,32 milioane sunt soldați.

Vladimir Putin cere mai mulți soldați în armata Rusiei

Această nouă majorare a numărului de soldați este a doua de acest fel. Anterior, în august 2022, Putin mărea numărul de soldați cu 137.000.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministerul Apărării a spus că ordinul nu implică nicio „extindere semnificativă a recrutării”. Această creștere se va produce treptat prin recrutarea mai multor voluntari. Ministerul a citat ceea ce a numit „operațiunea militară specială” din Ucraina și extinderea NATO drept motive pentru creștere.

Întărirea trupelor ruse a fost un răspuns adecvat la „activitățile agresive ale blocului NATO”, a spus ministerul.

În decembrie anul trecut, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat că ţara are nevoie de o forţă de 1,5 milioane „pentru a garanta îndeplinirea sarcinilor de asigurare a securităţii Rusiei”. Nu a spus când armata va ajunge la această dimensiune.

Vladimir Putin cere încă 170.000 de soldați

Kremlinul credea anterior că dimensiunea armatei este suficientă

Calculul s-a schimbat după ce speranțele pentru o victorie rapidă asupra vecinului său au fost spulberate de rezistența Ucrainei.

Pe fondul ostilităților continue, dimensiunea victimelor militare ruse și ucrainene rămâne incertă. Armata rusă a confirmat doar puțin peste 6.000 de victime militare, dar estimările occidentale sunt mult mai mari. În octombrie, Ministerul Apărării din Regatul Unit a declarat că Rusia „probabil a suferit între 150.000 și 190.000 de victime permanente”, un număr care includea trupe care au fost ucise sau rănite grav.

Autoritățile ruse au întreprins diverse eforturi pentru a da un impuls armatei. În august 2022, Putin a ordonat o creștere a dimensiunii armatei ruse la 1,15 milioane începând cu 1 ianuarie 2023. În luna următoare, a ordonat mobilizarea a 300.000 de rezerviști pentru a-și consolida forțele în Ucraina. Acest număr este considerat parte din puterea actuală a armatei.

Decretul lui Vladimir Putin este valabil pe o perioadă „nelimitată”

Decretul său de mobilizare este nelimitat, permițând armatei să cheme rezerviști suplimentari atunci când este necesar. De asemenea, acel decret le-a interzis soldaților voluntari să își încheie contractele.

Pe întregul teritoriu vast al Rusiei, o campanie pentru a atrage mai mulți bărbați să se înroleze este în desfășurare de luni de zile. Unele rapoarte din presă și grupuri nonguvernamentale spun că autoritățile ruse oferă și amnistia prizonierilor în schimbul unui serviciului militar.

Aceste eforturi vin pe lângă proiectul obișnuit, care cheamă aproximativ 120.000 până la 140.000 de bărbați de două ori pe an pentru un turneu de un an de serviciu obligatoriu. Autoritățile insistă că cei recrutați pentru serviciul obligatoriu nu sunt trimiși în Ucraina.

Toți bărbații ruși cu vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani trebuie să servească un an în armată.