Vladimir Putin și Cneazul Vladimir, rechini nucleari în apele nordice

Vladimir Putin și Cneazul Vladimir, rechini nucleari în apele nordice

Un nou submarin strategic a testat torpile în apele Mării Albe, în nord-estul Rusiei

Submarinul „Cneazul Vladimir” a lansat „cu succes” torpile către ținte submarine și de suprafață în Marea Albă, situată în interiorul Mării Barents.

„Cneazul Vladimir” este un nou submarin rusesc din clasa Borei, cu propulsie nucleară și care poate transporta până la 16 rachete de croazieră Bulava.

În cursul ultimelor săptămâni, submarinul a fost supus la mai multe teste în apele înghețare ale nordului îndepărtat. La sfârșitul lunii trecute, submarinul a lansat prima sa rachetă Bulava și a testat torpile. La sfârșitul săptămânii trecute, submarinul a efectuat „o lansare reușită asupra unei ținte submarine”, a anunțat Flota Nordului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Torpila, au precizat oficialii ruși, nu purta o ogivă iar lansarea ei submarină a avut loc după un test asupra unor ținte aflate la suprafața mării, notează The Barents Observer.

Aceste teste intervin înaintea transferului oficial al submarinului către Flota Nordului.

Viceamiralul Alexandr Moiseev, comandantul Flotei Nordului, a anunțat deja că submarinul „Cneazul Vladimir” a va fi recepționat de marina militară odată ce toate testele privind armamentul vor fi terminate.

Transferul urmează să aibă loc înainte de sfârșitul lunii decembrie.