Evenimentul Zilei > Actualitate > VLADIMIR PUTIN se pregăteşte de un RĂZBOI NUCLEAR. Ce armă TERIBILĂ va lansa RUSIA | GALERIE FOTO
VLADIMIR PUTIN se pregăteşte de un RĂZBOI NUCLEAR. Ce armă TERIBILĂ va lansa RUSIA | GALERIE FOTO

VLADIMIR PUTIN se pregăteşte de un RĂZBOI NUCLEAR. Ce armă TERIBILĂ va lansa RUSIA | GALERIE FOTO

Rusia va lansa, până în 2018, cinci trenuri nucleare BZhRK, care vor putea transporta, fiecare, şase rachete nucleare strategice.

  Vine SFÂRŞITUL LUMII! Avertisment ŞOCANT: nimeni NU va scăpa de asta. Ce se va întâmpla în curând | GALERIE FOTO 

Un tren nuclear este o platformă mobilă care poate transporta şi lansa rachete nucleare strategice.

Având un rol asemănător cu cel al submarinelor, astfel de trenuri sunt greu de neutralizat într-un atac preventiv din cauza mobilităţii şi a abilităţii de a fi deghizate în trenuri obişnuite de marfă.

URSS deţinea 12 astfel de trenuri care transportau, fiecare, trei rachete RT-23 Molodets (SS-24 Scalpel, conform NATO). Ele au fost scoase din uz  după ce Rusia şi SUA au semnat tratatul START-2 în 1993.


  Soldaţii americani UMILESC întreaga lume. Antrenamentele ŞOCANTE din JUNGLĂ care îţi vor da FIORI | GALERIE FOTO 

În 2014, reprezentanţi ai armatei rusă au declarat că trenurile, care nu mai sunt interzise de noul tratat START, ar punea fi puse din nou pe şine.

Rusia doreşte, astfel, să contraatace proiectul american Conventional Prompt Global Strike, care ar permite Pentagonului să atingă cu mare precizie orice ţintă din lume, în maximum o oră, cu arme convenţionale.

La sfârşitul anului 2014, comandantul Forţelor de Rachete Strategice ale Rusiei, generalul Sergey Karakayev, a dezvăluit numele trenurilor nucleare: Barguzin, după vântul estic foarte puternic care bate în zona lacului Baikal.

Totodată, o sursă din cadrul armatei ruse, care a preferat să-şi păstreze anonimatul,  a declarat, pentru rt.com, că trenurile nucleare vor fi deghizate în trenuri-frigider pentru transportul alimentelor. Din moment ce noile rachete Yars cântăresc de două ori mai puţin decât rachetele Molodets, trenurile vor fi mai uşoare şi vor putea transporta până la şase rachete.

Cu toate acestea, potenţialul distructiv al noului tren va fi mai mic decât cel al predecesorului. O rachetă Yars este mai precisă decât o rachetă Molodets, însă puterea sa ar fi cuprinsă între 0,4 şi 1,2 megatone, spre deosebire de Molodets, care aveau o putere 5,5 megatone.

Conform sursei citate, primul tren va intra în dotarea armatei ruse în 2019 şi va fi funcţional cel puţin până în 2040.


  O RUŞINE militară. Cum arată TRACTOARELE ZBURĂTOARE ale aviaţiei afgane de care TALIBANII râd în hohote | GALERIE FOTO