Prim-ministrul rus nu a participat, de altfel, niciodată la o dezbatere faţă-n faţă cu oponenţii săi, în direct. Şi nici acum nu va face acest lucru, a declarat un oficial de rang înalt pentru cotidianul "Moskovsky Komsomolets".
Putin a fost preşedintele Rusiei între 2000-2008, după care a devenit premier, pentru că legea fundamentală a ţării îi interzicea să ocupe pentru a treia oară, consecutiv, cea mai înaltă funcţie în stat.
"Putin e un laş"

Jurnalistul de opoziţie Vladimir Varfolomeiev a comentat că "Putin este un laş şi o persoană care se consideră trimisul lui Dumnezeu pe Pământ şi nu vrea să se coboare la nivelul oamenilor obşinuiţi".
Premierul pare să se confrunte cu o criză de popularitate fără precedent, susţinerea sa scăzând până la 45% în rîndul populaţiei, de la peste 60% în 2010.

Vorbind cu jurnaliştii, după discursul său anual televizat, Putin a spus că "va pune la dispoziţia televiziunilor oameni care să vorbească cu ceilalţi candidaţi despre fiecare problemă concretă în parte", pentru că dezbaterea nu ar fi sub semnul egalităţii dacă s-ar prezenta el personal.
Peste doar câteva zile, a precizat, totuşi, că s-ar putea să participe personal la "o anumită formă de dialog".

Potrivit legii ruseşti, un candidat prezidenţial poate numi până la 600 de reprezentanţi ai săi, care să combată "atacurile" oponenţilor.
Nici Dmitri Medvedev, actualul preşedinte, nu a participat la dezbateri televizate, susţinând că le-ar fi oferit contracandidaţilor săi o promovare gratuită.