Războiul din Ucraina continuă, iar, din păcate, din ce în ce mai mulți civili își pierd viața în aceste bombardamente. Duminică seara, sirene răsună din nou în Kiev, ceea ce anunță un nou posibil atac aerian.
Ucraina are parte de o nouă noapte de teroare și bombardamente aeriene. Sirele răsună din nou în Kiev duminică seara, anunțând un posibil atac aerian. Acestea avertizează cetățenii să se adăpostească cât mai repede pentru a fi în siguranță.
Teroarea continuă pentru încă o noapte în Kiev. Autoritățile avertizează cetățenii să se adăpostească, fiind riscul unui nou atac aerian.
Rusia nu vrea să renunțe la acest război, ci din contră. Vladimir Putin a susținut că atacurile se vor opri doar atunci când ucrainienii vor renunța la luptă. Planurile președintelui rus merg mai departe, vizând industria de armament din Ucraina. Ministerul Apărării rus a avertizat cu privire la viitoarele atacuri asupra companiilor ucrainene din domeniul apărării, precizând că astfel de atacuri vor fi lansate cu arme de înaltă precizie. Informațiile au fost făcute publice de către Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării.
Forțele armate ruse vor lansa atacuri împotriva întreprinderilor din industria de apărare ''în cadrul îndeplinirii obiectivelor'' a ceea ce partea rusă numește ''demilitarizarea Ucrainei'', au anunțat duminică agențiile de presă rusești.
Avertismentul a venit înaintea atacurilor planificate asupra instalațiilor, pentru a evita uciderea mai multor civili, angajați ai acestor companii.
Igor Konaşenkov a mai precizat în declarațiile sale faptul că forțele armate ruse au descoperit dovezi ale unei "eliminări de urgenţă" a unor urme care indică un program militar-biologic dezvoltat în Ucraina. Angajații laboratoarelor biologice ar fi raportat distrugerea de urgență, încă din prima zi de război, 24 februarie, a unor agenți patogeni deosebit de periculoși, cum ar fi ciuma, antraxul, tularemia, holera și alte boli mortale. Kremlinul susține că aceste acțiuni ar fi fost finanțate de SUA.
Rusia avertizează România. Va fi implicată în conflict
Pe lângă avertizările cu privire la viitoarele atacuri, Kremlinul transmite un mesaj și tuturor statelor care se implică în acest conflict și sar în ajutorul Ucrainei. Duminică seara, Rusia a avertizat statele vecine Ucrainei, inclusiv România, să nu permită staționarea avioanelor militare ucrainene sau utilizarea acestora în conflictul cu Rusia.
“Utilizarea reţelei de aeroporturi militare ale acestor ţări pentru a servi ca baze pentru avioane militare ucrainene şi utilizarea ulterioară a acestora contra forţelor armate ruse ar putea fi considerate ca fiind implicări ale acestor ţări într-un conflict armat”, este mesajul transmis de reprezentantul Ministerului Apărării de la Moscova, Igor Konaşenkov.