Vladimir Putin îşi foloseşte fiicele pentru a avansa în Africa

Vladimir Putin îşi foloseşte fiicele pentru a avansa în Africa Sursa foto: Arhiva EVZ

Rusia își intensifică eforturile pentru apropierea de Africa, oferind expertiză digitală ca parte a unei strategii susținute de fiica cea mică a președintelui Vladimir Putin.

Africa, încredinţată de Putin fiicei mai mici. Oficiali din aproximativ trei duzini de țări africane au fost invitați luna viitoare la Moscova. Ei urmează să se întâlnească cu cu specialiști IT și investitori ruși, scrie Bloomberg.

Rusia îşi extinde prezenţa în Africa

Putin își extinde prezența în Africa. Kremlinul încearcă să creeze legături mai strânse cu țările din Sudul Global pentru a contracara impactul sancțiunilor americane și europene impuse după invadarea Ucrainei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Avansând expertiza sa digitală în domenii, de la securitatea cibernetică la serviciile publice și votul electronic, Rusia ar putea câștiga un avantaj în competiția cu China, Statele Unite și Uniunea Europeană pentru influența în Africa.

Putin se foloseşte de fiicele sale

Proiectul este susținut de centrul „Innopraktika”, care face parte din fondul național de dezvoltare intelectuală. Fiica cea mică a lui Putin, Ekaterina Tihonova, este director general.

Întâlnirea oficialilor din Africa Rusia face parte dintr-un proiect de informare numit Programul de schimb de cunoștințe e-guvernare. Fundaţia fiicei lui Putin l-a lansat în iulie împreună cu Școala Superioară de Economie din Moscova.

Ekaterina Tihonova va digitaliza Africa

Sursa foto: facebook.com/Ekaterina Tihonova

Putin are grijă de viața privată a Ecaterinei, în vârstă de 37 de ani, și a surorii ei mai mari Maria Voronțova, un endocrinolog în vârstă de 38 de ani, și nu a recunoscut public că sunt fiicele lui.

Statele Unite, Uniunea Europeană și Regatul Unit au impus, în aprilie anul trecut, sancțiuni împotriva ambelor femei din cauza războiului lui Putin din Ucraina.

Departamentul Trezoreriei SUA a declarat că munca Tihonovei sprijină industria de apărare a Rusiei. În timp ce Voronțova „desfășoară programe guvernamentale care au primit miliarde de dolari de la Kremlin pentru cercetare genetică și sunt controlate personal de Putin”.

Șefii multor dintre cele mai puternice companii de stat din Rusia fac parte din consiliul de administrație al Innopraktika.

Rusia avansează în Africa cu arme şi cereale

Mercenarii ruși din Grupul Wagner, staționați în mai multe state africane în ultimii ani, au ajutat Kremlinul să-și recapete o parte din influența din epoca sovietică în regiunea bogată în resurse.

În această săptămână, Rusia a început și livrările gratuite de 200.000 de tone de cereale în șase țări din Africa.