Evenimentul Zilei > International > Vladimir Putin a dezvăluit cine sunt cele două femei cu care stă până în zorii zilei
Vladimir Putin a dezvăluit cine sunt cele două femei  cu care stă până în zorii zilei

Vladimir Putin a dezvăluit cine sunt cele două femei cu care stă până în zorii zilei

Preşedintele rus Vladimir Putin a relatat că totul este în regulă în ceea ce priveşte viaţa sa personală - menţine o relaţie bună cu fosta sa soţie Liudmila şi cu cele două fiice ale lor, Maria şi Ekaterina.

Celor două fiice ale sale le place să discute cu el diferite lucruri, chiar şi "cele mai puţin semnificative", motiv pentru care, deseori, îl surprinde "ora 2 dimineaţă" stând de vorbă, a mărturisit liderul rus, la o întâlnire cu şefii unor agenţii de presă internaţionale ce a avut loc sâmbătă, în cadrul Forumului economic de la Sankt-Petersburg, transmite TASS, citat de Agerpres. "Totul e în regulă în ceea ce mă priveşte şi chiar am unele planuri de viitor", a afirmat preşedintele Putin, provocând "amuzament şi afirmaţii aprobatoare" din partea celor prezenţi la această întâlnire.

Viaţa personală a preşedintelui Vladimir Putin este un subiect tabu în Rusia, iar presa rusă este reţinută în relatări în această privinţă, după ce un tabloid din Moscova a fost închis în 2008 în urma publicării unei zvonuri despre o presupusă relaţie de dragoste dintre preşedintele rus şi fosta gimnastă Alina Kabaeva.

Preşedintele rus Vladimir Putin are două fiice, Maria Putina, născută pe 28 aprilie 1985 în Lenningrad, şi Ekaterina Putina (foto sus), născută pe 31 august 1986, în Dresden, Germania de Est.

Fiicele lui Putin au crescut în Germania de Est, urmând ulterior cursurile Şcolii Germane din Moscova, până când Vladimir Putin a fost numit Prim Ministru în Rusia. După terminarea liceului, cele două fiice ale preşedintelui rus au continuat studiul academic prin cursurile Academiei de Finanţe din Moscova, unde au învăţat Economie Internaţională, deşi nu a fost anunţat oficial, din motive de securitate.

Unele surse oficiale, precum publicaţia rusească Pradva, au susţinut că Maria a urmat şi cursurile Universităţii de Stat din St. Petersburg, secţia de geologie şi biologie. Potrivit cotidianului britanic Daily Mail, fotografiile cu cele două student nu au fost niciodată publicate de media rusească. De asemenea, nu a fost dat publicităţii niciun portret de familie. Publicaţia britanică The Sunday Times a publicat totuşi o fotografie cu Maria şi părinţii ei. Conform unui articol din publicaţia De Pers, Maria este căsătorită cu Jorrit Faassen, un olandez, şi ar locui în Voorschoten, Olanda.

Ekaterina, fiica cea mică a preşedintelui rus Vladimir Putin, trăieşte la Moscova sub numele de împrumut Ekaterina Tihonova, după numele bunicii mamei sale (Liudmila Tihonovna Şkrebneva), susţine jurnalistul rus Oleg Kaşin.Fiica cea mică a lui Putin ar face parte din consiliul ştiinţific al Universităţii de Stat din Moscova (MGU) şi ar fi o împătimită de rock'n-roll acrobatic. Pe site-ul Federaţiei de rock'n-roll acrobatic din Rusia, Ekaterina Tihonova figurează ca vicepreşedinta federaţiei.

În vara anului 2013, Putin a anunţat divorţul de soţia sa Liudmila, după o căsnicie de 30 de ani, afirmând că este vorba de o "decizie comună". Menţiunea "căsătorit" a dispărut oficial din biografia lui Vladimir Putin în 2014, postată pe site-ul internet al preşedinţiei ruse