Vladimir Putin, o nouă aroganță la adresa Occidentului. Cadou interzis pentru Kim Jong-Un

Vladimir Putin, o nouă aroganță la adresa Occidentului. Cadou interzis pentru Kim Jong-Un Sursa foto: Arhiva EvZ

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, i-a dăruit liderului nord-coreean un autoturism de lux. Deși, modelul mărcii nu a fost dezvăluit, prin acest gest, liderul de la Kremlin încalcă un acord internațional pe care și el l-a semnat în 2017. Un acord care interzice Coreei de Nord orice import al vehiculelor străine.

Vladimir Putin, i-a oferit liderului nord-coreean, Kim Jong Un, o mașină de fabricație rusă, ca parte a întăririi legăturilor dintre cele două țări. Acest cadou este, însă, controversat deoarece constituie o încălcare a sancțiunilor impuse Phenianului de către Națiunile Unite în 2017. Un acord semnat şi de Rusia, acord care limitează orice import de vehicule în Coreea de Nord.

Vladimir Putin, o nouă aroganță

Kim Jong Un „a primit o mașină de fabricație rusească pentru uz personal din partea lui Vladimir Putin”, a informat agenția de știri de stat KCNA. Yo Jong Un, sora liderului nord-corean, a declarat că mașina primită cadou reprezintă „o demonstrație clară a relațiilor personale speciale dintre Vladimir Putin și Kim Jong-Un”, a adăugat agenția nord-coreeană KCNA.

Modelul vehiculului nu a fost specificat. De la vizita liderului nord-coreean în Rusia anul trecut, Phenianul s-a apropiat de Moscova. Un grup de turiști ruși a sosit la începutul acestei luni pentru o excursie de patru zile. Este primul grup străin despre care se ştie că a vizitat țara lui Kim Jong Un, de la închiderea frontierelor cauzată de pandemie.

Ne puteți urmări și pe Google News
Vladimir Putin, o nouă aroganță

Sursa foto: Administratia Prezidentială Kremlin

Acordul a fost semnat și de Federația Rusă

După summitul dintre Kim și Putin din septembrie în Orientul Îndepărtat al Rusiei, Statele Unite și Coreea de Sud au susținut că Nordul a expediat arme Moscovei. Arme pe care să le folosească în Ucraina. În schimb, Rusia ar fi acordat nord-coreenilor asistență pentru programele de satelit.

Cele două părți au arătat că liderul rus ar urma să mai facă o vizită la Phenian. Kim este renumit pentru gustul său pentru mașinile de lux. Liderul nord-coreean a fost văzut folosind SUV-uri Lexus și modele Mercedes-Benz clasa S.

Kim Jong Un a primit o mașină cadou din partea președintelui rus, Vladimir Putin

Sursa foto: Arhiva EvZ

Vladmir Putin, invitație pentru liderul nord-coreean, Kim Jong Un

Un raport al Națiunilor Unite din 2021 vorbeşte despre o încercare de a expedia vehicule de lux în valoare de peste 1 milion de dolari din Emiratele Arabe Unite către Ningbo, China, în vederea unei livrări ulterioare în Coreea de Nord.

În timpul vizitei liderului nord-coreean în Rusia anul trecut, Vladimir Putin l-a invitat să urce pe bancheta din spate a limuzinei sale prezidențiale Aurus Senat. Liderul nord-coreean a ajuns la faţa locului cu limuzina lui Maybach. Limuzină transportată cu un tren special din Coreea de Nord, informează publicația belgiană Lalibre.