Argumentul preşedintelui Putin a fost următorul:
"Noi nu trebuie în nici un caz să admitem greșelile pe care le-a comis Uniunea Europeană, atunci când a introdus moneda unică în țări cu nivel economic foarte diferit", a spus liderul rus, conform Sputnik.com.

Putin a arătat că din cauza acestor decizii, unele țări mai sărace au nevoie de ajutor financiar din partea blocului Uniunii, lucru care nu totdeauna are rezultate mulţumitoare pentru statele membre.

"Din acest motiv apar dificultăți, precum este cazul Greciei. Din cauza faptului că sunt întreţinute din bugetul comun, dar acestea nu contribuie la dezvoltarea economiei în direcția pozitivă”, a mai afirmat președintele Putin.

De menţionat faptul că preşedintele rus nu este primul care consideră o mare greşeală adoptarea monedei unice – euro. Astfel de critici au fost auzite  de lideri europeni importanţi, finanțiști, afaceriţti sau, din partea populaţiilor unor tări care ar dori oricând la revenirea monedelor de odinioară care, mai ales după cazul Greciei, au acuzat public ca  drept o mare greșeală crearea monedei euro, fără șanse de izbândă decât dacă ar avea un sistem fiscal unic.

Uniunea Economică Eurasiatică (UEEA) a fost oficial înfiinţată la date de 1 ianuarie 2015 , incluzând: Rusia, Armenia, Belarus, Kazahstan și Kîrgîzstan.