Virgil Popescu oferă detalii despre funcționarea mecanismului de plafonare pentru facturile la energie. „Va permite o stabilitate a prețurilor”

Virgil Popescu oferă detalii despre funcționarea mecanismului de plafonare pentru facturile la energie. „Va permite o stabilitate a prețurilor” Sursa: Facebook/ Virgil Popescu

Ministrul Energiei Virgil Popescu a oferit detalii despre funcționarea mecanismului de plafonare pentru facturile la energie, susținând că acesta va permite o stabilitate a preţurilor pentru o perioadă îndelungată.

Ministrul Virgil Popescu a menționat în această direcție că sistemul utilizat este unul ingenios, care este folosit chiar și în Franța. Singura diferență este că în cazul României vorbim de o platformă pentru o mai largă tehnologie.

„Preţul de achiziţie al acestei energii este preţul de referinţă din ordonanţa 119, acel 450 de lei preţ la care statul nu percepe absolut nicio contribuţie la fondu lde tranziţie energetică, un preţ care asigură dezvoltarea în continuare a companiilor, de noi capacităţi de producţie a energiei electrice”, a spus ministrul.

Virgil Popescu, despre noua ordonanță a energiei

Ministrul Energiei a susținut că acest moment este un semnal pentru investiții noi. El a spus că în momentul de față putem vorbi de o achiziţie şi un preţ al energiei electrice achiziţionat de furnizor care va permite menţinerea acestor plaje.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Așa cum l-aţi auzit şi pe prim-ministru, de 0,68 de bani pentru persoanele fizice până în 100 de kw, 0,80 de lei până în 255 de kw şi 1,3 lei prin modificarea ordonanţei 119 în Parlament pentru restul consumatorilor şi 1 lei pentru IMM-uri, instituţii publice, ceea ce lipseşte acum în Ordonanţa 119”, a spus Popescu.

Potrivit ministrului, noul sistem de plafonare a prețurilor la energie va permite o stabilitate a preţurilor pe toată perioada de aplicare a acestui mecanism, informează news.ro.

Guvernul a adoptat noua ordonanță pe energie

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat vineri, în şedinţa de Guvern în care se adoptă modificările la Ordonanţa pe Energie, că va fi menținut prețul de 1 leu pentru IMM-uri şi că va fi asigurat un preț de 1,3 lei pentru marii consumatori. Potrivit primului-ministru, prin această măsură guvernul va susține nu doar populația care se confruntă cu numeroase probleme, ci și industria românească.

Așa cum ne-am angajat, să asigurăm protejarea populației și a economiei în felul în care vom menține prețul la energie electrică pentru consumatorii casnici de 0,68 lei pentru cei care consumă până în 100 de kilowați, 0,80 lei pentru cei care consumă între 100 și 255 de kilowați, vom menține prețul de un leu pentru IMM-uri și noutatea care apare prin introducerea acestui mecanism și, desigur, modificările care se vor face în parlament la ordonanța 119 vom asigura un preț pentru marii consumatori de 1,3 lei”, a explicat premierul Nicolae Ciucă.