Evenimentul Zilei > Actualitate > Virgil Musta, bombă despre Coronavirus: „Nu mai avem locuri. Pandemia e în creștere”
Virgil Musta, bombă despre Coronavirus: „Nu mai avem locuri. Pandemia e în creștere”

Virgil Musta, bombă despre Coronavirus: „Nu mai avem locuri. Pandemia e în creștere”

Virgil Musta trage un semnal de alarmă cu privire la „pagubele” produse de virusul chinezesc. Medicul anunță că nu mai sunt locuri în spital.

Se pare că pandemia de Coronavirus este într-o continuă creștere, întrucât în ultima perioadă numărul cazurilor s-a mărit semnificativ. La momentul actual, peste 37.458 de persoane au fost confirmate pozitiv pentru virusul chinezesc. Nici la nivel global situația nu este prea „roz”, pacienții bolnavi ocupând spitalele.

Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, a anunțat că în unitatea medicală la care lucrează nu mai sunt locuri deloc pentru pacienții cu coronavirus.

„La noi pandemia e în creștere, e un număr tot mai mare de cazuri. În spitalul nostru, „Victor Babeș”, nu mai avem locuri. Dacă inițial, spitalul a făcut față fără probleme cazurilor noi de infecție, acum suntem copleșiți de numărul de cazuri. Dintre acestea, jumătate sunt forme medii spre severe. Vă pot spune doar că avem un număr de cazuri mare și avem forme grave, critice, la Terapie Intensivă e plină de cazuri cu evoluție severă.

Cum spuneam, la Spitalul Victor Babeș nu mai sunt locuri. Aceste cazuri de coronavirus sunt preluate acum de Spitalul de Dermatologie și Spitalul Municipal din Lugoj. Reprezintă un plan de rezervă în care pacienții noi internați sunt preluate de alte spitale, sunt evaluate de aceștia. În momentul în care nu vor mai fi locuri nici aici, va intra în funcțiune și Spitalul Militar”, a declarat Virgil Musta la Antena 3.


Până astăzi, 19 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 37.458 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus și 2.026 de decese.

Cele 889 de noi cazuri de îmbolnăvire anunțate, sâmbătă de autorități, au reprezentat un nou record de cazuri noi într-un interval de 24 de ore, de la debutul pandemiei.

Tot sâmbătă, România a depășit un nou prag în ceea ce privește numărul de decese provocate de coronavirus. Astfel, peste 2000 de români au murit din cauza Covid-19, de la debutul pandemiei.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: