Evenimentul Zilei > Actualitate > Virgil Ianțu a fost corigent la cor!
Virgil Ianțu a fost corigent la cor!

Virgil Ianțu a fost corigent la cor!

Nu pentru că nu ar fi avut aplecare spre muzică, cum bine s-a văzut peste ani, ci pentru că uita să-și ia caietul de muzică la el.

EVZ Monden: Ai prezentat, de-a lungul timpului, emisiuni de cultură generală, dar și unele amuzante, cu copii. Prima întrebare ar fi: dacă erai în locul concurenților de la concursurile de cultură generală ai fi știut răspunsurile corecte la intrebări?

-Virgil Ianțu: Da, ca orice om care are o educație oferită acasă și care a terminat o școală fără să treacă degeaba prin ea. Însă, performanțele concurenților la concursurile pe care le-am prezentat și le prezint sunt uimitoare și greu de atins, iar pentru asta merită tot respectul!

– Ai spus în repetate rânduri că ai fost un elev cuminte și conștiincios. Ai rămas vreodată corijent? Dacă da, la ce?

 

Învăța cântecele rapid, n-avea nevoie de caiet

 

-Am avut media 3… la cor! Și cum e destinul, am ajuns să fiu membru al unuia dintre cele mai bune coruri din lume! Corigența s-a datorat faptului că, în repetate rânduri, nu aveam caietul la mine. Eu învățam cântecele rapid și fără caiet.

– Ce ai face, ca tată, dacă fiică ta Jasmina nu ar vrea să învețe sau nu ar asculta de sfaturile tale?

– Târziu să îmi pun întrebarea asta. Am făcut la momentul potrivit ce trebuie să facă orice părinte, pentru că asta ține de comunicare, ascultare și puterea exemplului. Ține de educația pe care i-o oferi de când copilul este foarte mic.

– Aș vrea să te provoc să faci un top 3 cele mai frumoase amintiri din copilărie. Care sunt acestea?

– Nu fac topuri și clasamente, dar pot spune că am amintiri foarte frumoase cu vacanțele de prin țară, de la fiecare Crăciun și de la curățenia de primăvară de prin casă și curte. Sunt momente de care mi-e dor, dar pe care le retrăiesc alături de familia mea.

– Dar măcar îmi poți spune care sunt cele mai curajoase lucruri pe care le-ai făcut, ca adult? Momentele acelea în care ai acționat dintr-un impuls și a ieșit ceva minunat!

– Spre exemplu, jucam fotbal la școală și prietenul meu, Rafi, a fost accidentat. Și-a dat o falangă de la un deget peste cap. Arăta îngrozitor. L-am luat de deget și l-am tras tare de parcă eram medic. I-am salvat examenul de treapta I, care era aproape, iar astăzi cântă în Filarmonica Banatul. Asta e o întâmplare din copilărie, dar, în general, am luat decizii foarte rapid, pe moment, din instinct. Și televiziunea sau deciziile ulterioare intrării mele în această breaslă au fost luate dintr-un impuls. Acest prim instinct se dovedește de multe ori a fi cel curat și bun pentru tine, chiar dacă în momentul imediat următor rațiunea îți spune altceva.

Câteva lucruri despre „Câștigă România!”

Ajunsă la cel de-al treilea sezon, „Câştigă România”, emisiunea-concurs de cultură generală prezentată de Virgil Ianțu este difuzată de TVR 2, de luni până joi, de la ora 20.00, și se bucură de o notorietate din ce în ce mai mare. A fost remarcată și la nivel internațional. Anul trecut, s-a lansat pe piața internațională sub numele de „Win your country”, iar în premieră, producţia TVR a fost selecționată la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU (European Broadcasting Union). Anul acesta, concursul a fost selectat în finala „International Format Awards 2018”, la secțiunea Cel mai bun format de game show de studio, într-o competiție internațională în care se premiază cele mai valoroase formate de emisiuni.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: