Premierul român şi o delegați formată din alți câţiva miniştri ai Cabinetului vor vizita mai multe state din Orient şi se vor întâlni cu câţiva dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei, pentru a-i convinge să-şi aducă banii în România.

 

Erdogan: Welcome (Bine aţi venit)!

Dăncilă: Thank you very much. (Vă mulţumesc mult).

Erdogan: How are you? (Ce mai faceţi?)

Dăncilă: Fine, thank you. (Bine, mulţumesc)

Erdogan: Good. (Bun)

Dăncilă: (râde)

 

Cu un zâmbet larg şi câteva cuvinte rostite în engleză, premierul Viorica Dăncilă a răspuns amabilităţilor preşedintelui turc, Recep Erdogan, iar momentele au fost surprinse de presă turcă, la Palatul Prezidenţial din Ankara.

 

Pe site-ul Guvernului, însă, imaginile de la aceeaşi întâlnire, precum în cazul celorlalte întrevederi, au fost publicate fără sunet. Preț de o jumătate de oră a vorbit Viorica Dăncilă cu Recep Erdogan, iar la declaraţiile de presă, cei doi au anunţat că România şi Turcia îşi vor mări schimburile comerciale şi vor colabora mai strâns în domeniul securităţii.

 

În vizită în Orient, Viorica Dancila este însoţită de câţiva dintre miniştrii săi, care au încheiat acorduri în domeniul sănătăţii şi al educaţiei cu omologii turci. Cu toat că scopul vizitei a fost atragerea investitorilor în România, din delegaţie nu face însă parte niciun om de afaceri român.

 

Din Turcia, premierul şi miniştrii săi au plecat spre Emiratele Arabe Unite. Acolo spera să-i convingă pe bogaţii şeici să investească în marile proiecte de infrastructură puse pe hârtie de guvern. Deocamdată Viorica Dancila a primit o carte despre gândirea pozitivă şi fericire. Este în limba engleză şi i-a fost oferită chiar de către autorul ei, premierul Emiratelor Arabe Unite, şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum.