VIORICA DĂNCILĂ își aprobă STEAGUL. Vezi cum va arăta

VIORICA DĂNCILĂ își aprobă STEAGUL. Vezi cum va arăta

Guvernul discută vineri, proiectul de hotărâre prin care se va aproba steagul municipiului Roșiorii de Vede din județul Teleorman, localitatea în care s-a născut premierul Viorica Dăncilă.

Modelul steagului propus are forma dreptunghiulară cu proporția între lățimea și lungimea steagului de 2/3, format din trei fâșii dispuse orizontal în următoarea succesiune a culorilor: roșu, alb, roșu. În partea de sus, pe fâșia de culoare roșie, este inscripționat statutul localității „MUNICIPIUL” cu litere albe. În centru, pe fâșia de culoare albă, este imprimată stema municipiului. În partea de jos, pe fâșia de culoare roșie, este inscripționat denumirea localității „ROȘIORII DE VEDE” cu litere albe. Steagul se fixează pe hampă în partea stângă, pe lățime.

Descrierea stemei:

Stema municipiului Rosiorii de Vede se compune dintr-un scut despicat, prima parte fiind tăiată printr-un brâu negru, crenelat; în primul cartier, pe câmp roșu, trei spice de grâu, dispuse în evantai şi doi știuleți de porumb, totul de aur; în cartierul secund, pe fond albastru, un caducel de argint.

În partea stângă, pe fond de argint, un braţ cu maneca hainei roşie, iesind din flancul stang al scutului şi ţinând steagul Țării Româneşti (o fasie galbenă şi una albastră prinse de o hampă de argint, cu vârf auriu).

Scutul este timbrat cu o coroană murală cu cinci turnuri crenelate de argint.

Semnificaţiile elementelor însumate

Brațul face aluzie la roșiori, unităţi militare specifice Tarii Româneşti (arme vorbitoare). Banda evocă vechile castre romane existente, în antichitate, în zonă. Celelalte elemente amintesc activităţile economice specifice asezării. Coroana murală cu cinci turnuri crenelate de argint semnifică faptul că localitatea are rangul de municipiu.

Culoarea roșie – înseamnă putere, acțiune, îndrăzneală, generozitate, dragoste, voiță agresivitate, dorința de a servi patria.

Culoarea albă – transmite puritate, curățenie și neutralitate