Viorel Ristea a murit pentru o vacanţă la Miami!

Viorel Ristea a murit pentru o vacanţă la Miami!

Premiul care îi revine celui care triumfă la Musclemania este o excursie de o săptămână în Florida, susţine singurul arbitru PRO de la noi.

La cinci zile de la decesul lui Viorel Ristea, eveniment care a şocat lumea sportului, apar noi mărturii despre riscurile pe care şi le asuma culturistul. Pe site-ul topculturism.ro, Viorel Mărăşoiu, unul dintre amicii lui Ristea, povesteşte că înaintea concursului MuscleMania din 2010, sportivul a abuzat de "suplimente".

Mărturia lui Mărăşoiu "În 2010, când Viorel a venit la concurs, a venit nu foarte pregătit, nu era în formă pentru concurs. OK, l-am întrebat dacă are tot ce îi trebuie pentru ultima sută de metri de pregătire şi mi-a zis că nu are nimic. M-am oferit să îl ajut cu nişte «suplimente» care îmi mai rămăseseră de la concursul meu. I-am zis, «Viorel, uite, ia pastilele astea câte 2-3 pe zi pentru că sunt foarte puternice (dublă concentraţie)». I-am dat 15-20 de pastile. A doua zi nu mai avea niciuna! Îl durea capul şi simţea că îi explodează, curgându- i de câteva ori sânge din nas. Dacă a făcut aşa şi acum în Miami?", povesteşte Viorel Mărăşoiu.

Utilizatorii forumului bodybuilding.com, una dintre cele mai mari comunităţi online de culturişti, poartă discuţii aprinse despre moartea românului. Părerile sunt împărţite: mulţi sunt convinşi de implicarea steroizilor în moartea culturistului român, în timp ce alţii sunt precauţi cu privire la cauzele stopului cardiac, neexistând încă informaţii oficiale clare în acest sens.

Ne puteți urmări și pe Google News

Utilizatorul "pidginduck" a postat un link la un articol apărut în 2005 în revista de culturism ProMuscleMag, în care sunt prezentate şi analizate două cazuri clare de deces survenit în urma abuzului de steroizi anabolizanţii. Conform articolului, "devine comun acceptat faptul că abuzul de AAS (n.r. - steroizi anabolicandrogeni) poate fi asociat cu un risc ridicat de deces cardiac subit".

Ambele situaţii tratate au ca subiect tineri culturişti, unul în vârstă de 29 de ani, celălalt de 30. Viorel Ristea avea vârsta de 28 de ani.

Dan Enuţa: "În America s-a dus ca să se afirme"

Dan Enuţa, ex-preşedinte al Comisiei de Antrenori din cadrul Federaţiei de Culturism şi Fitness, i-a fost profesor lui Ristea la lotul de juniori. "L-am antrenat de la 17 ani la 21 de ani", dezvăluie Enuţa, singura persoană care deţine licenţa PRO de arbitru în România, având dreptul de a oficia inclusiv la "Mister Olimpia". Titulatura de la arbitru PRO a fost obţinută de Enuţa după ce a participat la peste 40 de concursuri internaţionale ca arbitru. Dintre cele 98 de medalii adunate de federaţie din 1990 încoace, 32 au fost adunate de sportivi pregătiţi de-a lungul timpului de Enuţa.

"Pastile cu efedrină"

"Ristea nu era nici măcar campion naţional. Avea o medalie de bronz cucerită la juniori, în 2000. Ca să ajungă la profesionişti, trebuia să fie mai întâi campion mondial la amatori. În America s-a dus ca să se afirme, probabil să găsească un sponsor. Musclemania este un concurs realizat de o revistă cu un tiraj de peste 100.000 de exemplare, dar în care oficiază patroni de cazinouri, editori ai revistei, nicidecum arbitrii internaţionali. Iar premiul la secţiunea la care concura Viorel era o vacanţă la Miami! La conconcursul dedicat profesioniştilor exista şi un premiu în bani, dar nu era nici acela prea mare (n.r. - între 1000 şi 5000 de dolari). Unui om poţi să-i iei orice, dar nu poţi să-i iei visele! Aşa şi cu Ristea. Calea cea mai bună era tot aia de la amatori. De patru ani, de când s-a înfiinţat ANAD-ul (n.r. - Agenţia Naţională Antidoping), el nu a mai concurat la amatori. Ar fi fost testat înaintea concursurilor. Probabil că a evitat astfel de testări. La amatori, cu o lună înainte de concursuri se fac teste antidoping", spune profesorul.

Despre simptomele avute de fostul sportiv după ce a luat "suplimentele" oferite de amicul Mărăşoiu, Enuţa are următoarea explicaţie: "Sunt reacţii tipice pentru consumul de pastile care conţin efedrină". <iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/7H8LChG9r_U" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> "De patru ani, Viorel a refuzat să mai concureze la amatori pentru a evita controalele antidoping.“ DAN ENUŢA fost antrenor al lui Viorel Ristea

  • Citește AICI ce a zis Viorel Ristea cu un minut înaintea morţii
  • Viorel Ristea a ales să moară pentru un fizic á la Schwarzenegger