Este cu siguranta de dorit ca acest element, impreuna cu tot ce il inconjoara, sa complimenteze restul locuintei, insa in majoritatea caselor mai vechi, unde predomina seminee mari din caramida, acest obiectiv poate reprezenta o provocare.

Ce aveti de facut pentru a reconditiona cu succes  seminee aflati din randurile de mai jos.

Solutii economice si la indemana

Daca nu agreati varianta inlocuirii semineului si doriti sa il pastrati, este bine de stiut ca un semineu reconditionat poate contribui semnificativ la cresterea valorii unui imobil.

In cazul in care nu sunteti un expert in arta redecorarii de interioare, este recomandat sa apelati cu cineva cu experienta in reconditionarea semineelor. O firma specializata in sisteme de incalzire poate oferi consultanta valoroasa si poate furniza planuri de proiecte precise, pentru a ajunge la rezultatul dorit.

Semineele din caramida sunt cele mai susceptibile de a fi reconditionate rapid si eficient. O solutie la indemana poate consta in acoperirea stratului invechit de caramida fie in tigla, fie in lemn, lasand la vedere doar caramda din interiorul focarului. Rezultatul este un semineu cosmetizat, modernizat, cu o investitie minima.

Placajul de piatra reprezinta o alta solutie similara: placile de piatra pot acoperi intreg peretele, generand un aspect robust si dramatic, care schimba complet tonul incaperii. In plus, caramida va ramane sub noul material, iar un viitor cumparator va putea reveni la ea daca prefera.

O alta solutie consta in acoperirea caramizii cu gips-carton, tencuiala sau vopsea. Cea din urma varianta este nu numai de efect, dar reprezinta si o solutie economica. In plus, aveti posibilitatea de a alege intre culori, pe care le puteti schimba in timp.  Semineele vopsite in alb sunt intordeauna in tendinte, insa, atentie: pentru un finisaj durabil este necesar sa utilizati o vopsea de interior termoizolanta. Montarea placilor de gips-carton poate dura mai mult, dar vopsirea se poate efectua cu usurinta intr-o singura zi.

Piatra artificiala

Piatra artificiala reprezinta o alta solutie ingenioasa pentru reconditionarea de seminee. Acestea pot fi achizitionate in dimensiuni variate, si este indicat sa le folositi in acelasi mod. De regula, o idee buna este sa alegeti pietre mai mici pentru incaperile mai mici, si mai mari pentru cele spatioase. O companie specializata in seminee va poate ajuta sa obtineti pietre artificiale decorative, si cel mai probabil sunt in masura sa efectueze si instalarea acestora.

Mantaua de lemn

Aspectul unor seminee poate fi imbunatatit si cu ajutorul unei mantale de lemn. Aceasta funtioneaza ca o rama, care inconjoara caramida si creeaza un aspect mai prietenos. Importan este sa alegeti un cadru potrivit dimensiunilor semineului. La randul sau, o manta de lemn poate sa fie vopsita in culori care sa complimenteze spatiul in care se afla instalat semineul .

Schimbarea formei semineului

Doriti sa modificati forma semineului? Indiferent daca doriti sa creati aspectul unui semineu arcuit, sau sa mascati forma arcuita existenta, exista accesorii pentru seminee care pot functiona ca masca. Alte accesorii, precum usi arcuite pentru seminee, usi dreptunghiulare din fier forjat, reprezinta solutii de efect.

Solutia profesionista

Unele transformari de seminee presupun ajutor din partea unui personal calificat, si este recomandabil ca pentru orice modificare adusa la semineu sa apleati la o companie specializata in constructia, montarea si intretinerea semineelor.

Seminee-expert este compania specialistilor in sisteme de incalzire din Romania. Cu un portofoliu bogat si o echipa bine instruita, Seminee-expert are experienta si expertiza necesare pentru a aduce cele mai inspirate modificari la semineele invechite.  Accesati  Seminee-expert.ro si verificati oferta de serviciii, sau apelati pentru a intra in contact cu un reprezentant al companiei si solicitati consultanta.