Vine gerul adevărat! Vezi unde va ninge

Vine gerul adevărat! Vezi unde va ninge

PROGNOZĂ. Meteorologii anunţă că, în următoarea perioadă, temperaturile vor scădea chiar şi sub -12 grade Celsius, iar soarele va sta mai mult ascuns după nori.

O vijelie puternică a măturat Capitala în weekend. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti a avut în jur de 150 de intervenţii. Dintre aceastea, peste 80 au fost pentru copaci căzuţi, 25 pentru maşini avariate, 28 pentru panourile publicitate şi acoperişuri căzute şi 17 pentru instalaţii electrice distruse. Vijelie şi în alte oraşe De rafalele de vânt de peste 60 km/h au mai fost afectate şi celelalte oraşe din sudul ţării. Numai în judeţul Giurgiu, din cauza furtunii, 98 de localităţi au rămas fără curent electric. În total au fost afectate 522 de transformatoare şi 28 de linii de electrificare. În zona de munte ale jude­ţelelor Buzău, Prahova, Dâmboviţa şi Argeş s-a înregistrat viscol. Potrivit meteorologilor, în următoarea perioadă este aştep­tată iarna adevărată, cu temperaturi de sub -10 grade Celsius. Cel puţin până în weekend, soarele va sta mai mult ascuns printre nori, iar la munte sunt aştep­tate ninsori. Unde va mai ninge Cei care n-au apucat să schi­eze anul acestea sunt aş­teptaţi pe pârtii. În staţiunile din Valea Prahovei sunt condiţii de ninsoare în următoarele zile. Temperaturile vor coborî drastic faţă de cele înregistrate până acum şi se vor apropia de cele normale de iarnă. În Sinaia, maxima înregistrată în timpul zilei va fi de -1 grad Celsius, iar minimele din timpul nopţii ar putea depăşi chiar şi -15 grade. În zona Braşovului, în următoarele patru zile, minima înregistrată va fi de -12 grade, iar maxima de 0 grade. În Poiana Braşov sunt prognozaţi fulgi de nea în următoarele zile, iar soarele va fi extrem de zgârcit cu apariţiile. Singura zonă ceva mai săracă în zăpadă este cea de nord. În Vatra Dornei nu se schiază, însă se aşteaptă ninsoare abundentă spre sfârşitul acestei săptămâni. Frig şi în Capitală În Bucureşti, în următoarele zile se vor înregistra temperaturi minime de aproximativ -8 grade Celsius şi maxime de 6 grade. La malul mării sunt con­diţii de ninsoare şi temperaturi minime de până la -12 grade. Şi în estul ţării vor scădea temperaturile, iar în zilele viitoare sunt aşteptate precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Minima va fi de -10 grade, iar maxima de 2 grade. Şi în zona de vest temperaturile vor scădea până la -10 grade, însă sunt slabe şanse de precipitaţii.

POLIŢA ANTI-FURTUNĂ Asigurarea de tip CASCO te apără de copacii căzuţi Dinu Boboc Furtuna care a lovit România sâmbătă a doborât la pământ sute de copaci, a distrus acoperişuri şi a provocat pagube importante proprietarilor de automobile. În aceste condiţii, asigurarea auto de tip CASCO a devenit extrem de importantă pentru posesorii de automobile care vor să-şi recupereze pagubele. Aceas­ta este unica asigurare prin care puteţi obţine despăgubiri în astfel de cazuri. O astfel de poliţă acoperă pagubele provocate de incendii, trăsnete, explozii sau calamităţi naturale. Aici sunt incluse fenomene ale naturii precum grindină, inun­da­ţii, cutremure, prăbuşiri sau alunecări de teren, avalanşe. Sun­teţi acoperit şi în cazul furtului parţial sau total al automobilului sau în cazul unor acte de vandalism şi/sau tâlhărie. Cât costă poliţa Pentru un automobil evaluat la circa 7.000 de euro, asigurarea CASCO costă în jur de 400-500 de euro pe an, adică în jur de 6-7% din suma asigurată. Evident, suma diferă în funcţie de mai mulţi parametri: vechimea maşinii, marca şi modelul ei, capacitatea motorului, comportamentul şoferului etc. Dacă şo­fe­rul nu are incidente într-un an, de exemplu, suma plătită poate scădea şi cu 10%. Trebuie să fiţi atenţi însă când semnaţi contractul: în unele cazuri, asigurarea nu acoperă riscul de furt sau cel de avariere suferită pe drumuri care nu sunt publice. Un astfel de contract nu este standard, iar clauzele diferă de la companie la companie. Asigurarea CASCO este facultativă şi nu poate înlocui asigurarea obligatorie RCA, iar riscurile pe care le acoperă fiecare sunt diferite. Astfel, poliţa de tip RCA plăteşte despăgubiri persoanelor afectate de asigurat, în timp ce asigurarea de tip CASCO plăteste despăgubiri doar asiguratului. Ravagii. Mai multe maşini au fost avariate în Bucureşti

Ne puteți urmări și pe Google News