Evenimentul Zilei > Social > Vine Apocalipsa pentru miliardarii lumii?!? Cât te costă să scapi de sfârșitul lumii
Vine Apocalipsa pentru miliardarii lumii?!? Cât te costă să scapi de sfârșitul lumii

Vine Apocalipsa pentru miliardarii lumii?!? Cât te costă să scapi de sfârșitul lumii

Prin anii 60, odată cu dezvoltarea în ritm alert a armelor nucleare, a apărut și ideea de bunkere antiatomice.

În timp, conceptul s-a dezvoltat și acum se fac bani buni cu adăposturile care garantează nu numai supraviețuirea după un război nuclear, ci și în cazuri de catastrofă naturală, epidemii globale, impactul unui asteroid cu Terra sau a unui cutremur devastator. Cea mai recentă ofertă vine din Kansas și nu e ieftină deloc.

”Survival Condos” este ideea unui dezvoltator imobiliar american foarte cunoscut, pe nume Larry Hall. Acesta a cumpărat, în 2008, un siloz dezafectat care a fost oadtă proiectat pentru adăpostirea și lansarea rachetelor Atlas. Silozul se află în apropiere de localitatea Concordia din Kansas.

Acum, faciliatea nucleară a devenit un complex rezidențial ultramodern garantat împotriva oricăror dezastre, inclusiv un război nuclear sau o epidemie globală. De fapt, este vorba despre o singură clădire cu 15 etaje sub pământ. Complexul este dotat cu cinema, săli de sport, piscine și chiar părculețe pentru câinii rezidenților.

În ”Survival Condos”, un apartament standard, de jumătate de etaj, adică de 1.800 metri pătrați costă 1, 5 milioane de dolari. Unul de un etaj revine la 3 milioane de dolari, iar unul de mare lux costă 4,5 milioane de USD. Și toate apartamentele sunt deja vândute.

Clădirea este dotată cu toată aparatura, alimentele și apa necesară ca 75 de persoane să poată supraviețui ani la rând.  În plus, există un o bibliotecă, o minisală de clasă, un cabinet medical cu sala de operații, și unul stomatologic.

Ceea ce par a fi ferestre sunt de fapt monitoare ce redau fidel imaginea din exterior, inclusiv acelea de răsărit sau apus și s-au plasat și spații speciale unde se pot crește pești, melci sau creveți, ba chiar și plante prin metode hidroponice. Pereții clădirii sunt din beton și au 2,7 metri grosime, adică pot rezista la orice atac nuclear. Desigur, există și personal de pază întotdeauna înarmat.

Dar, ”Survival Condos” nu este singura facilitate de aceste fel. Spre exemplu, mai există și Vivo, o companie care are nu mai puțin 575 de clădiri mai peste tot în SUA și în Europa. Spre exemplu, există o ”arcă a lui Noe” în Germania, construită într-un fost depozit de muniții.

În Texas, Rising S Bunkers spune că dețin 37 de bunkere-casă totalizând 9.000 de metri pătrați în Napa Valley, California.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.