Viktor Orban va ajunge în România. Motivul vizitei premierului ungar

Viktor Orban va ajunge în România. Motivul vizitei premierului ungar Viktor Orban. Sursa foto: Arhiva EVZ

Viktor Orban vine în România. La începutul lunii iunie, premierul Ungariei va vizita Partium. De altfel, acesta ar urma să ia parte și la campania UDMR. Anunțul a fost făcut de János Lázár. După ce a preluat președinția rotativă a Uniunii Europene, liderul ungar a anunțat că obiectivul acestui mandat este susținerea României pentru aderarea la Schengen.

Viktor Orban vine în România

János Lázár a precizat că premierul ungar Viktor Orbán va vizita Partium la începutul lunii iunie și va participa la campania UDMR. Potrivit ministrului ungar al construcțiilor și transporturilor, vizita liderului ungar întărește ideea că maghiarii din afara Ținutului Secuiesc pot conta pe cooperare și sprijin.

Viktor Orban,

Viktor Orban. Sursa foto: Facebook

Totodată, acesta a subliniat că ia în calcul posibilitatea unei cooperări economice în regiunile Satu Mare și Bihor. În plus, colaborarea româno-maghiară ar putea duce la dezvoltarea orașelor Debrețin, județul Hajdú-Bihar și Nyíregyháza din județul Szabolcs-Szatmár-Bereg.

Sprijin pentru aderarea României la Schengen

Ungaria a anunțat că sprijină România în ceea ce privește aderarea la Schengen. În plus, Viktor Orban a declarat că acesta va fi principalul obiectiv pentru mandatul său la președinției rotativă a UE.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Obiectivul nostru principal este eliminarea frontierei Schengen dintre Ungaria și România”, a subliniat ministrul ungar al construcțiilor și transporturilor.

Orban și Ciolacu

Marcel Ciolacu și Viktor Orban. Sursă foto: Facebook Viktor Orban

Mai mult, acesta a adăugat că aderarea la Schengen este în interesul „social, economic și național”.

„Ştim cu toţii că preşedinţia Consiliului European va fi preluată de Ungaria de la 1 iulie. Aderarea României la Spaţiul Schengen terestru se va face sub preşedinţia Ungariei”, preciza premierul României, după o discuție cu liderul ungar.

Viktor Orban ar putea merge la Miercurea-Ciuc

Premierul Ungariei și-ar putea face apariția la meciul Csikszereda - Dinamo, conform GSP. De altfel, nu ar fi prima dată când face o astfel de vizită în România. Orban a luat parte și la meciurile europene ale echipei Sepsi, precum și la un duel între covăsneni și Universitatea Craiova.