Băsescu i-a ironizat pe cei doi politicieni numindu-i şmecheri, iar despre Tăriceanu a spus că face tot posibilul să scape de eticheta de „liberal roșu”, pe care foarte mulți români anti-PSD i-au pus-o.

„Sunt doi șmecheri ai politicii românești, care încearcă să găsească soluții disperate. Tăriceanu nu va scăpa de stigmatul guvernului alături de PSD, iar Ponta nu-l va transporta gratis în viitorul Parlament pe Tăriceanu și gruparea de baroni parlamentari”, a declarat Traian Băsescu

 

De asemenea, Băsescu susţine că Tăriceanu va avea cel mai probabil aceeași soartă pe care a avut-o Crin Antonescu, pe care Ponta l-a lăsat cu ochii în soare.

Fostul preşedinte consideră că niciunul dintre cei doi politicieni nu vor obţine un scor foarte bun la alegerile din 2020, căci la europarlamentare formațiunea unde s-au dus mulți foști pesediști nu a luat mai mult de 6%.

„ALDE a pierdut până acum din guvernare si nu are nimic de câștigat prin ieșirea de la guvernare. Dacă Tăriceanu își imaginează că va putea să spună sau să nu-și asume alături de PSD erorile guvernului, se înșala. În plus, țintește către Pro România ca un vehicul care să-l mai transporte o dată în Parlament”, a mai spus fostul președinte al României.