Evenimentul Zilei > Politica > Viitori medici, lăsați în pielea goală la vestiare
Viitori medici, lăsați în pielea goală la vestiare

Viitori medici, lăsați în pielea goală la vestiare

Studenții Universității de Medicină din Iași se plâng că din vestiarele unde-și lasă lucrurile la Spitalul Sfântul Spiridon dispar tot felul de bunuri: de la chei, poșete, până la încălțăminte și documente de identitate.

Studenţii au spus că în timpul practicii pe care o fac în această instituție sanitară se fură din vestiare. Potrivit Ziarului de Iași studenții așteaptă o rezolvare din partea UMF.

Unul dintre ultimele cazuri raportate a fost al unei studente care şi-a lăsat poşeta împreună cu hainele de schimb în vestiar, iar acestea i-au fost luate cu tot cu cheile de la maşină şi cele de la casă, hoţul lăsându-i în loc schimburile şi o pungă pentru a le duce acasă. Studenta, care a dorit să-și păstreze anonimatul, a depus şi o plângere Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi.

„Mai avem într-adevăr plângeri care vin din partea studenţilor cu privire la furturi din Spitalul «Sfântul Spiridon». Ultima este de pe data de 29 octombrie şi este a unei studente care a raportat furtul unei poşete de piele estimate la 350 de lei în care se afla o cheie, producându-se un prejudiciu total de 1.000 de lei“, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Studenţii precizează că în vestiarele de la „Sf. Spiridon“ există dulapuri, dar acestea nu au cheie, problema cea mai mare fiind la clinicile Chirurgie I şi III, unde este doar un spaţiu de unde poţi agăţa un lacăt.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.