Vietatea unică în lume care este nemuritoare. Explicația uimitoare a oamenilor de știință

Vietatea unică în lume care este nemuritoare. Explicația uimitoare a oamenilor de știință

Comparativ cu oamenii, câinii au un miros mai bun, șoimii au o vedere mai bună, pisicile au un sens mai bun al auzului și așa mai departe. În timp ce acestea sunt impresionante de la sine, există unele animale cu abilități care par a fi fost scoase din benzi desenate.

O abilitate unică în natură o are medusa, care poate reveni la stadiul prematur în momentul în care e expusă la stres sau e ranită. Însă oamenii de știință sunt foarte interesați să afle cum poate această meduză să trăiască pentru totdeauna și cum funcționează exact procesul ce o poate menține nemuritoare.

Majoritatea meduzelor trăiesc de la câteva ore la câteva luni, deşi există şi specii care trăiesc câţiva ani. Turritopsis Nutricula are însă potenţialul de a trăi veşnic, dacă nu intervin alţi factori sau prădători care să-i curme viaţa.

Ca orice organism viu, ea îmbătrâneşte, dar are şi particularitatea uimitoare de a inversa acest proces şi de a întineri, având astfel o biologie unică. Procesul de reproducere este similar celorlalte specii de meduză. Larvele eliminate de femelă se prind de rocile submarine şi formează colonii de polipi interconectaţi prin tuburi cu ajutorul cărora se hrănesc. Meduzele sunt purtate de curenţi şi îşi procură hrana pe măsură ce o întâlnesc.

Ne puteți urmări și pe Google News

Specia Turritopsis Nutricula are abilitatea extraordinară de a se proteja în perioadele în care hrana este deficitară sau mediul devine neprielnic. Condiţiile vitrege declanşează în corpul meduzei un mecanism numit transdiferenţiere celulară prin care celulele încep să se transforme dintr-un tip în altul până când organismul ajunge din nou în stadiul de polip. De aici, procesul de îmbătrânire se reia, iar aceste secvenţe se pot repeta la infinit. Acestă miraculoasă capacitate le conferă posibilitatea de a fi nemuritoare din punct de vedere biologic.