Evenimentul Zilei > Social > Video. Un șofer a căzut cu mașina în râu în timp ce încerca să fugă de polițiștii de frontieră
Video. Un șofer a căzut cu mașina în râu în timp ce încerca să fugă de polițiștii de frontieră

Video. Un șofer a căzut cu mașina în râu în timp ce încerca să fugă de polițiștii de frontieră

Joi dimineață polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Vișeu de Sus au încercat să oprească un autoturism marca Mitsubishi, fără succes. Polițiștii au pornit în urmărirea mașinii.

Joi dimineață, în jurul orei 03.20, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de trecere a frontierei Vișeu de Sus au îcercat, prin semnalele regulamentare,  oprirea la control a unui autoturism marca Mitsubishi. Autovehiculul era fără plăcuțe de înmatriculare și circula pe un drum forestier, de la frontiera de stat spre interiorul țării, pe direcția localității Borșa, județul Maramureș.

Șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare și nici la somațiile polițiștilor de frontieră, continuându-și deplasarea în mare viteză. Polițiștii, deoarece șoferul nu a oprit au fost trase trei focuri de avertisment în plan vertical. După câțiva kilometri o altă patrulă a poliției de frontieră a încercat sa-l oprească, dar nici de această dată conducătorul auto nu s-a oprit, fapt pentru care, in conformitate cu prevederile legale, lucrătorii noștri au tras un foc de arma spre pneurile mașinii. În acel moment, șoferul a virat brusc pe un drum lăturalnic, iar la puțin timp, la trecerea peste un pod, mașina s-a răsturnat.

Conducătorul auto este un cetățean român

Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un cetățean român, în vârstă de 35 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș. Acesta nu prezenta leziuni majore şi nu a dorit asistenţă medicală.

În urma unui control sumar asupra mijlocului de transport au fost observate în interiorul autoturismului păr de animal și pete de sânge, indicii privind săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic. Totodată, s-a mai constatat că persoana în cauză are dreptul de a conduce anulat.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Viseu de Sus, în cooperare cu reprezentanţi ai Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase al IPJ Maramureş.

În Maramureș Poliția de Frontieră se confruntă în deseori cu contrabandiștii de țigări. Se încearcă aducerea în țară a țigărilor prin tot felul de metode și pe diferite trasee. De multe ori polițiștii sunt nevoiți să folosească arma.