Un martor a filmat,pe timp de noapte, în campusul CERN din Geneva, un sacrificiu uman ritual-mistic, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt.

Videoclipul bizar care a circulat on-line timp de câteva zile arată câțiva indivizi în mantale negre care se adună într-o piață principală a laboratorului de fizică din Europa, înfăptuind ceea ce pare a fi o reînnoire a unei ceremonii oculte.

Videoclipul include „înjunghierea” unei femei.

„Aceste scene au fost filmate în incinta noastră, dar fără permisiunea sau cunoștințele oficiale”, a declarat purtătoarea de cuvânt a CERN într-un e-mail.

„CERN nu aprobă acest tip de fapte, care poate da naștere unor neînțelegeri legate de natura științifică a operei noastre”, a adăugat reprezentantul, susține ortodoxinfo.ro. „Ancheta” în curs a fost o „problemă internă”, a spus ea.

Videoclipul a ridicat întrebări despre securitatea campusului CERN.

Solicitată să detalieze procedurile de securitate care înconjoară accesul la campus, purtătorul de cuvânt al CERN a spus:

„Identificările CERN sunt verificate sistematic la fiecare intrare pe site-ul CERN, indiferent dacă este vorba de noapte sau de zi”.

Mai mult, a indicat că cei responsabili de ,,glumă” aveau insigne de acces.

„CERN salută anual mii de utilizatori științifici din întreaga lume și uneori unii dintre ei își lăsau umorul prea departe. Așa sa întâmplat cu această ocazie „, a spus e-mailul. Purtătorul de cuvânt nu era disponibil să comenteze posibila identitate a celor responsabili.

Poliția de la Geneva a declarat pentru AFP că au fost în contact cu CERN cu privire la videoclip, dar nu au fost implicați într-o investigație oficială.

CERN găzduiește mașini care efectuează unele dintre cele mai elaborate cercetări ale particulelor din lume, inclusiv un smasher puternic de protoni care încearcă să găsească particule nedescoperite anterior.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/wtfGId6GOQo" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>