Covid-19 i-a determinat pe politicieni să-și schimbe canalele de comunicare prin care își transmit mesajele către simpatizanții și alegători. Dacă în urmă cu câteva luni se înghesuiau în studiourile de televiziune, își arătau talentele oratorice în Parlament ori susțineau declarații în fața armatelor de jurnaliști, acum, acest lucru nu mai este posibil. Astfel, trebuie să dea dovadă de inventivitate și să facă eforturi mult mai mari ca să se mențină în atenția publicului.

Dacă mulți se limitează șa mesajele scrise, postate pe rețelele de socializare, alții, cei mai curajoși și mai inventivi au trecut la un alt nivel. Nu se mai rezumă la postări scrise ci se prezintă în fața cetățenilor prin intermediul clipurilor video.

Orban, un premier dornic să fie în prim-plan

Imediat ce noul guvern a trecut de votul Parlamentului, Ludovic Orban a fost obligat să intre la izolare pentru două săptămâni, din cauză că a intrat în contact cu senatorul Verginel Chițac, contaminat cu noul coronavirus. Acest lucru l-a privat de aparițiile publice, pentru imagine, care îi plac atât de mult.

Chiar și așa, în primele ore de izolare, premierul a susținut o lungă conferință de presă, transmisă în direct printr-un sistem de video.

 Victor Ponta inchizitorul

Printre primii care au înțeles ce beneficii noua inovație în vreme de criză, este lideruL Pro România, Victor Ponta. Acesta a devenit din ce în ce mai activ și mai virulent la adresa Guvernului condus de Ludovic Orban, apelând la postările video. În fiecare zi, Victor Ponta pune câte un videoclip, sub genericul „Jurnal de epidemie”,  în care își prezintă propria viziune în legătură cu activitatea Guvernului, cu măsurile adoptate etc. Deja pe pagina sa de Facebook s-au strâns 11 episoade care, pe măsură ce trece timpul devin tot mai consistente.

 

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE